Visszatérés a bankszakmába – tudatosan készül erre interjúalanyunk Surányi Bence, aki a VAP képzésen szerzett élményeiről mesél

Banki, értékesítési területen eltöltött 3 év után jelenleg a Külügyminisztérium alkalmazásában álló fiatalembert kérdeztük.

 Milyen indíttatásból választottad a Bankárképző VAP képzését?

Az interneten kerestem képzéseket és a barátom javaslátára választottam a Bankárképzőt. A bankszektorba kívánok visszamenni, így a banki tudásomat akartam bővíteni és a VAP képzésnek vannak olyan elemei (modulok), amelyek nagyon érdekelnek.

Hogyan tudtad megoldani a munka melletti tanulást?

Sikerült úgy megoldani, hogy elég időt szánjak a tanulásra is, akár hétköznap is. A tananyag nagyon tetszett és a konzultáció is sokat segített.

Milyen célokat tűztél ki, ami miatt megszerezted az MBT tanúsítványt, majd tanulmányaidat a VAP képzéssel folytattad?

A VAP képzéssel az volt a célom, hogy szélesítsem a pénzügyi ismereteimet. Számos olyan modult, illetve témakört ölelt fel, ami számomra fontos lesz a jövőben.

Ki volt a kedvenc előadód és miért? Melyik modul állt hozzád legközelebb?

Nem akarok általánosítani, de érezhető volt, hogy mindegyik előadó a saját témakörében rendelkezik elméleti és bő gyakorlati tapasztalattal, ami nagyon megkönnyítette a tanulást és a témakörök megértését. Ha előadót kell választani, akkor Szabó Dániel előadását emelném ki. A slide-ok jól voltak rendszerezve, illetve én nagyon szeretem, ha bulletpoint-ba van szedve az anyag. Mindemellett nagyon tisztán, érthetően beszélt, ami nekem imponált.

Milyen előnyöd származott képzés elvégzéséből?

Biztos vagyok abban, hogy a VAP képzés mindenképpen hozzájárul a jövőbeli munkámhoz, mert ezen a területen szeretnék elhelyezkedni, illetve alapjául szolgál más képzésnek is.

Az interjút készítette: Tóth Csilla, a VAP képzés szakmai vezetője.

 

Surányi Bence
EU-ügyekért felelős tisztviselő a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image