A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Intro alt text

Az adottságok és a megszerzett tudás „kövezik ki az utat” a portfóliók kezeléséig

Legújabb interjúnk volt hallgatónkkal, Beregszászi Mátéval, a Diófa Alapkezelő szenior portfóliókezelőjével készült, akit a Privátbankár.hu „AZ ÉV FELTÖREKVŐ PORTFÓLIÓMENEDZSERE 2022” címre is jelölt. Ebből az alkalomból tettünk fel Máténak pár kérdést, hogy megtudjuk, milyen út és ráhatás vezette el őt a portfóliók, befektetések kezeléséig.
Intro alt text

Hallott már az SLB típusú zöldkötvényekről?

Az ESG befektetéseken belül a zöldkötvények egyik formája az SLB, azaz Sustainability linked bond (Fenntarthatósághoz kötött kötvény), ahol a kötvény tényleges hozama függ attól, hogy az előzetesen kitűzött fenntarthatósági célokat a kibocsátó tudta-e teljesíteni, avagy sem. A kibocsátó tehát több kamatot fizet, ha nem érte el a vállalt klímacélt.
Intro alt text

Tehetünk-e a környezetvédelemért befektetési döntéseinkkel?

Megtakarításainkkal a környezetvédelemért Nem túlzás azt állítani, hogy a klímaváltozást illetően nap mint nap jelennek meg egyre nyugtalanítóbb hírek a világsajtóban.
Intro alt text

Pénzügyi elemzés zsugorodása a MiFID II bevezetése óta

A MiFID II szabályozási keretrendszer célja az átláthatóság növelése és a végső befektető költségeinek csökkentése volt. A pénzügyi elemzés és kutatás tekintetében ésszerű volt lecsökkenteni a felesleges, párhuzamos tevékenységeket, valamint hasznos volt a „rejtett” kutatási kiadások feltárása, amit gyakran a végső befektetők finanszíroztak. Azonban a MiFID II bevezetése óta az elemzések és az elemzésekre fordított kiadások jelentősen csökkentek.
Intro alt text

Millenials és a pénzügyi tanácsadás?!

Az EFPA az európai pénzügyi tanácsadók és tervezők vezető szervezete, amelynek a célja a pénzügyi ismeretek szintjének emelése és a pénzügyi tanácsadó szakma iránti közbizalom megerősítése. 2019. májusában tartotta az EFPA éves innovációs és gondolatébresztő konferenciáját. A Bécsben megrendezett 2019-es Think Tank 12 EFPA partnerországot gyűjtött össze, országonként két EFPA tanúsítványtulajdonossal, továbbá néhány EFPA vendéggel, hogy nemzetközi környezetben három workshop keretében megvitassák és megoszthassák egymással a tapasztalataikat.
Intro alt text

Gondolatok a Privátbankári tevékenységről

Sokszor egy-egy munkát, szakterületet „túlmisztifikálnak”. Azt mondják, ez vagy az egy külön szakma, művészet vagy külön életforma. Nos a „privátbankárság” nem ilyen. Erre nem lehet egyik jelzőt sem használni, mert talán mind a három egyszerre… 
Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image