Melyik babakötvény-sorozatnak mennyi a kamata?

Tudta, hogy nem minden babakötvénynek ugyanannyi a kamata? Függ a sorozattól, azaz a lejárat évétől.
Intro alt text

Büszkék vagyunk rá, hogy nem csak „szaladunk” a fejlődés után, hanem annak motorja is a Bankárképző!

Ott vagyunk az európai szakmai szervezetekben, hogy itthon is a nemzetközi szintű képzéseket kínálhassuk!
Intro alt text

Az adottságok és a megszerzett tudás „kövezik ki az utat” a portfóliók kezeléséig

Legújabb interjúnk volt hallgatónkkal, Beregszászi Mátéval, a Diófa Alapkezelő szenior portfóliókezelőjével készült, akit a Privátbankár.hu „AZ ÉV FELTÖREKVŐ PORTFÓLIÓMENEDZSERE 2022” címre is jelölt. Ebből az alkalomból tettünk fel Máténak pár kérdést, hogy megtudjuk, milyen út és ráhatás vezette el őt a portfóliók, befektetések kezeléséig.
Intro alt text

Hallott már az SLB típusú zöldkötvényekről?

Az ESG befektetéseken belül a zöldkötvények egyik formája az SLB, azaz Sustainability linked bond (Fenntarthatósághoz kötött kötvény), ahol a kötvény tényleges hozama függ attól, hogy az előzetesen kitűzött fenntarthatósági célokat a kibocsátó tudta-e teljesíteni, avagy sem. A kibocsátó tehát több kamatot fizet, ha nem érte el a vállalt klímacélt.
Intro alt text

Tehetünk-e a környezetvédelemért befektetési döntéseinkkel?

Megtakarításainkkal a környezetvédelemért Nem túlzás azt állítani, hogy a klímaváltozást illetően nap mint nap jelennek meg egyre nyugtalanítóbb hírek a világsajtóban.
Intro alt text

Pénzügyi elemzés zsugorodása a MiFID II bevezetése óta

A MiFID II szabályozási keretrendszer célja az átláthatóság növelése és a végső befektető költségeinek csökkentése volt. A pénzügyi elemzés és kutatás tekintetében ésszerű volt lecsökkenteni a felesleges, párhuzamos tevékenységeket, valamint hasznos volt a „rejtett” kutatási kiadások feltárása, amit gyakran a végső befektetők finanszíroztak. Azonban a MiFID II bevezetése óta az elemzések és az elemzésekre fordított kiadások jelentősen csökkentek.
Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image