Intro alt text

Központi banki digitális valuták (Central Bank Digital Currency, CBDC) kerekasztal beszélgetés

Az október 28-án megrendezésre került CBDC előadás keretében a digitális jegybankpénzzel foglalkozó eddigi kutatásokat, eredményeket elemeztük, miközben kitértünk a központi és kereskedelmi bankok rendszerének létjogosultságára és a digitális valuta lehetőségeire és veszélyeire. Prisznyák Alexandra, Senior tanácsadó, valamint Bankrobotika Program Manager és Dr. Kuti Mónika, a Pécsi Tudományegyetem docense és a fintech kurzusok és tárgyak elindítója és vezetője, közös indíttatásának köszönhetően október 28-án a Bankrobotika workshop sorozathoz kapcsolódódon egy külön, zártkörű eseménye került megrendezésre, melynek fő témája a Central Bank Digital Currency (továbbiakban CBDC) volt.
Intro alt text

Bankbiztonság a koronavírus idején

E heti blogunk a bankbiztonság aktuális kérdéseivel foglalkozik a jelenlegi, pandémiás helyzetben.Az interjú Jakab Péterrel, a Raiffeisen Bank főosztályvezetőjével készült, aki a Képesített bankbiztonság képzésünk egyik oktatója is.
Intro alt text

Idő- és költséghatékony bankolás a digitális technológiának köszönhetően

Rádóczi Noémi - BADI képzésünk 2019-ben végzett hallgatója- diplomamunkájában a pénzügyi szabályozás kihívásaival foglalkozott. A következőkben Noémi rövid összefoglalásából megismerhetjük, milyen irányba változik a bankolás, a jogszabályi megfelelés biztosítása a digitális technikák által vezérelt folyamatoknak köszönhetően:
Intro alt text

Mi vár a bankszektorra?

2019 első hónapjában számos elemzés, előrejelzés látott napvilágot, ami a bankpiac fejlődését, irányát próbálta előre jelezni. Többek között hangsúlyosan megjelentek a nemzetközi elemzésekben az „Open Is The New Banking” szlogen. A nyílt banki filozófián alapuló pénzügyi ökoszisztémák várhatóan új fázisba lépnek a közeljövőben: a bankok, a harmadik felek beszállítói és a technológiai vállalatok most összekapcsolják az alkalmazásokat, hogy egy olyan zökkenőmentes felhasználói élményt hozzanak létre, amely összhangban van az ügyfelek igényeivel, és tökéletesen illeszkedik mindennapi életébe.
Intro alt text

2018 az ingatlanalapok éve volt

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) összefoglalta a befektetési alapok 2018-as alakulását:
Intro alt text

Ezt tudnia kell a bankszámlájáról!

2019. január 1-től a 20.000 Ft-ot meg nem haladó lakossági ügyletek tranzakciós illetéke megszűnt. Az előzetes várakozások ellenére az illeték csökkenése a vizsgált ügyfélcsoportoknál érdemben nem változtatta meg a bankszámlák költségeit. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy bizonyos ügyfélcsoportoknál – alig tranzaktáló, alacsonyabb jövedelemű ügyfelek – nem jellemző az átutalás, így azokat tranzakciós illeték sem terhelte.
Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image