Fraud-megelőzés a pénzforgalom terén

Fraud-megelőzés a pénzforgalom terén

Új képzésünk a Bankárképzőben a fraud-megelőzést célozza. Biró Gabriellát, a képzés oktatóját kérdeztük, miért ajánlja a részvételt

A modern technológiák új lehetőséget adnak a visszaéléseket elkövetők számára, akik egyre kifinomultabb megoldásokat találnak ki. Ennek megakadályozása, az ügyfelek pénzének megőrzése újabb kihívások elé állítja a szolgáltatókat.

Kinek ajánlod a képzést? Biró Gabriellát, a képzés egyik oktatóját kérdeztük.

"A Pénzforgalmi visszaélések szabályozása és kezelése képzés szerintem hiánypótló a jelenlegi képzési palettán. A kurzus során egy olyan témáról fogunk beszélni dr. Kiss Milánnal, ami nagyon közel áll a szívemhez és fontosnak tartom, hogy megosszuk a tudásunkat, élővé tegyük a leírt szabályokat. Mindketten részt vettünk abban a rendkívül komoly szakmai munkában, melynek során a Magyar Nemzeti Bank elkészítette a pénzforgalmi szolgáltatásokon keresztül megfigyelhető visszaélések megelőzéséről, észleléséről, megakadályozásáról és kezeléséről szóló, 5/2023. (VI.23.) számú ajánlását, de úgy érzem, hogy a munka oroszlánrésze még hátra van, mert a leírtakat a pénzügyi szektornak meg kell emésztenie és meg kell valósítania.

A felügyeleti elvárásoknak való megfelelés nem egyszerű dolog, az pedig még fontosabb, hogy ténylegesen hatékony legyen a csalásmegelőzés. Ebben tudunk segíteni, hiszen nem csak egy-egy intézmény eseteit láttuk, hanem a teljes pénzügyi szektor áttekintésére is volt alkalmunk. Ezért tartom fontosnak, hogy átadjuk a tapasztalatainkat és segítsük a bankok, pénzforgalmi intézmények szakembereit a visszaélések elleni küzdelemben."

 

 Részletek a képzésről: 

Pénzforgalmi visszaélések szabályozása és kezelése

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image