A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Fulltext alt text

Dr. Friedrich István emlékére

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Friedrich István, a Bankárképző egykori oktatója! 

Valamiért úgy hisszük, a humoros emberek sosem mennek el…
Javunkat szolgálják azzal, hogy mosolyt csalnak az arcunkra, „véletlenül” mindig akad egy anekdota, példabeszéd, de legalább egy vicc a tarsolyukban, amitől szebb lesz a napunk. Friedrich tanár úr vállalkozó szellemű kolléga volt, akinek egy-egy jó ötletért sosem kellett a szomszédba mennie. 

Szakterülete a szigorú számvitel volt, talán ellensúlyként vértezte föl magát kellő mennyiségű vidámsággal. A Bankárképző hőskorszakában, 1990-től oktatott számvitelt és vállalati pénzügyeket a bankdiploma programban, de tanított az Egyetemen, a PSZF-en, majd több szakirányú intézménynél, de számos más országot is segítette szaktudásával, pl: Etiópiában, Szudánban. Számos szakmai kiadvány, tankönyv őrzi nevét a szerzői között, tagja volt nemzetközi számviteli bizottságnak is, ENSZ, OECD, valamint az Amerikai Társaságnak is.

Miután tőlünk távozott, már csak a jubileumi találkozókon találkoztunk, de azokra mindig eljött. Utoljára tavaly novemberben beszélgettünk hosszasan a Bankárképző 30. évfordulója alkalmából rendezett dolgozói esten. Fáradtnak látszott, de ezt csak a (hihetetlen…) 81. évének tulajdonítottuk.

Emlékét szeretettel őrizzük.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image