A Visegrádi Zászlóshajó

Sikeresen zárult a Child&Youth International (CYFY) által koordinált „Az ifjúság pénzügyi kultúrájának fejlesztése - Közép- és Kelet-Európa tapasztalatcseréje - A civil társadalom kapacitásfejlesztése a régióban” című projekt (2015. szeptember – 2016 szeptember).

Az International Visegrad Fund V4EaP Programja által támogatott projekt célja elsősorban az volt, hogy átadja mindazt a tapasztalatot, melyet a V4-es országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) a fiatalok pénzügyi kultúrára nevelése és gazdasági ismeretekre való oktatásuk területén szereztek. További cél volt, hogy a CYFI és a V4 partnerszervezetek hálózatfejlesztési szakértelmükkel is segítsék a civil szervezetek kapacitásépítési tevékenységét a keleti partnerségi régió országaiban (Fehéroroszország, Ukrajna, Moldova, Grúzia és Azerbajdzsán). A CYFI által koordinált projekt keretében 2015 szeptemberétől egy éven át számos rendezvény, mesterképzés, workshop és szeminárium zajlott a részt vevő országokban, továbbá kiadványok, útmutatók és tananyagok sora készült el a tagországok és helyi szakértőik közreműködésével. Magyar részről az Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért és az alapító Bankárképző vezető szakértői, Marsi Erika és Dr. Tóth Judit vettek részt a projekt kiemelkedő eseményein, ismertették a magyar kormányzati és nem-kormányzati szinten történt kezdeményezéseket és az elért eredményeket, illetve osztották meg széles körű tapasztalataikat a gazdasági-pénzügyi kultúra fejlesztése terén.

A projekt eredményeiről bővebben olvashat a CYFY honlapján, ahol az immár publikált dokumentumok is elérhetők: – a Best Practice Guide a V4 országok pénzügyi oktatási tapasztalatát, míg a Project Report a projekt eredményeit foglalja össze.

A már említett eredményeket beépítjük a BADI programunkba, illetve MBT képzésünkbe.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image