Minősített Befektetési Tanácsadó (MBT)

Program

A Minősített Befektetési Tanácsadó képzés célja banki és egyéb befektetési termékek értékesítését végző szakemberek képzése. A program a befektetési termékek és azok gazdasági, szabályozói és adójogi környezetének megismerését teszi lehetővé. Ez a tudás az értékesítésben részt vevők számára oly kritikus ügyfél-elégedettség növelésének, valamint az ügyfél-akvizíció és -megtartás sikerének alapja.

Kinek ajánljuk?

A Minősített Befektetési Tanácsadó képzést ajánljuk

 • prémium bankároknak,
 • befektetési termékek értékesítésével foglalkozóknak (banki és biztosítási ügyintézők, közvetítők),
 • befektetési tanácsadóknak,
 • azoknak, akik a jövőben ügyfélbefektetési portfóliók kezelésével terveznek foglalkozni (privátbankároknak) és a későbbiekben el kívánják végezni az ehhez megfelelő tudást nyújtó Európai Pénzügyi Szaktanácsadó - EPT képzést.

A képzést sikeresen elvégzők bekerülnek a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa (PTSZT) honlapján (www.ptszt.hu) nyilvánosan hozzáférhető regiszterbe. Továbbá, a végzettek részére a PTSZT egy sorszámozott, névre szóló plasztikkártyát bocsát ki, amely a regiszterrel összhangban azonosítja a képesített szakembereket.

Referencia

A befektetési tanácsadó mindig tanul

„Csak olyat adj el, amit értesz!”

2015. év végén – 2016. év elején közel 100, a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt-nél végzett Minősített befektetési tanácsadó vehette át a képzés sikeres elvégzéséről szóló tanúsítványát! 

A tanúsítvány mellett az új tanácsadók egy, a végzettségüket igazoló névre szóló plasztikkártyát is kaptak.

A képzést sikeresen elvégzők bekerülnek a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa (PTSZT) honlapján (www.ptszt.hu) nyilvánosan hozzáférhető regiszterbe. 

A Nemzetközi Bankárképző Központnál már több éve, folyamatosan zajlik a befektetési tanácsadók képzése. A képzésen résztvevők nemcsak a befektetési szakmai alapjaival, minőségi és értékes befektetési ismertekkel gazdagodnak, de a szakma rangos szereplőivel is megismerkednek. Így első kézből napi, gyakorlati ismeretekre is szert tesznek.

A 2015-ös magyarországi brókerbotrány után, a hazai cégek is egyre növekvő hangsúlyt fektetnek tanácsadóik továbbképzésére. A piaci igényekhez igazítva alakítottuk ki Minősített Befektetési Tanácsadó (MBT) képzésünket, amely egy nemzetközileg elismert befektetési tanácsadói képzés első szintje.

Mára már több hazai nagybank és pénzügyi közvetítő cég munkatársai is elvégezték a képzést.

A legfrissebben végzett szakemberek a Budapest Bank munkatársai. Az ünnepélyes tanúsítvány átadón Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédében gratulált a végzetteknek, és kiemelte: „A befektetési tanácsadók munkájának értékelésében az egyik legfontosabb tényező, a tanácsadó által kezelt ügyfelek elégedettségének szintje. A Budapest Banknál ezt az ügyfél elégedettséget évente vizsgáljuk egy részletesen kidolgozott kérdőív és az NPS score segítségével. Az eredmények azt mutatják, hogy az ügyfelek elégedettsége folyamatosan nő, és ennek egyik alapvető oka véleményem szerint az, hogy nagy energiákat és erőforrásokat fektetünk kollégáink képzésébe. Egy privátbankár sikerének a záloga a szakmai felkészültsége. Jelentős mérföldkőnek tekintem, hogy a korábban megszerzett VAP vizsga után – amely minden kollégánk számára kötelező volt – egy újabb magas színvonalú oktatáson vehettek részt kollégáim, és szerezték meg az MBT képesítést.”

Köszönjük az elismerő szavakat!

A képzést egyedi megrendelői igények szerint is indítjuk.

Részletek

Témakörök:

 • A gazdasági környezet hatása a befektetési piacokra
 • A befektetések szabályozási környezete és etikája
 • Befektetési piacok és termékek jellemzői
 • A befektetési termékek összehasonlítása, pénzügyi számítások
 • Befektetések adózása és költségei
 • A portfólió kialakítás gyakorlata
 • Vizsgafelkészítő konzultáció

Ár

A tandíj 275 000 Ft + ÁFA, amely magában foglalja

 • az oktatást,
 • az előadások és kiegészítő anyagok nyomtatott változatát. Az oktatási anyagot a résztvevők nyomtatott formában kapják kézhez, elektronikus formában nem elérhető.

Záróvizsga/pótvizsga díja: 50 000 Ft + ÁFA

Kedvezmény

A képzési díjból

 • 30% kedvezményt nyújtunk végzett és jelenlegi BADI hallgatóinknak,
 • 20% kedvezményt nyújtunk sikeresen végzett VAP és FEBI hallgatóinknak.

A kedvezmény más kedvezményekkel nem összevonható. 

A díjak változtatásának jogát fenntartjuk. Aktuális díjaink megtalálhatók a honlapunkon.

Kapcsolat

Letölthető anyagok

Programismertető

Programinformáció

Tanfolyam dátuma Megrendelhető
Ár Kérjen ajánlatot!