Ugródeszka a bankszektor világába!

A szakmai és nemzetközi elismertség, a magas fokú oktatás, a hallgatók véleménye és hasonló meghatározó szempontok mellett rendkívül fontosnak tartjuk a hitelességet is.
Ezért szeretnénk Baranyai Gergellyel – FEBI és BADI programot is végzett hallgatónkkal – készített interjú által betekintést nyújtani a két képzésünkben rejlő lehetőségekről.

  •  Mikor és hol hallottál az idén 30 éves Bankárképzőről?

"Nagyjából 4 évvel ezelőtt internetes keresés által találtam rá a Nemzetközi Bankárképzőre, de utána több munkatársamtól is hallottam pozitív tapasztalatokat az intézményről."

  • Jól tudom, hogy először a FEBI – Szakképesített bankreferens képzést végezted el nálunk? Miért esett a választásod erre a programunkra?

"Nem volt pénzügyi végzettségem – bölcsészként végeztem -, de már a bankszakmában dolgoztam, mielőtt jelentkeztem volna a FEBI-re. Felsőfokú pénzügyi végzettséget szerettem volna, ekkor hallottam az OKJ-s végzettséget adó Szakképesített bankreferens képzésről. Utánaolvastam, mit érdemes tudni a programról és nagyon szimpatikus volt, hogy gyakorlatorientáltan másfél év alatt tudok szakképesítést szerezni – mindezt munka mellett."

FEBI Gergely

  • Milyennek találtad az oktatást, oktatókat, környezetet?

"Nagyon barátságos környezetben zajlott az oktatás, az intézmény pedig teljes ellátást biztosított számunkra. Az oktatóknál kiemelném, hogy mindenki gyakorlati szakember volt, így életközeli módon adták elő a tananyagot. Mármint nem elméleti síkon történt a tananyag bemutatása, sokkal inkább úgy, hogy a kapott ismereteket a mindennapi életben is fel tudjuk használni a munkánk során."

  • Milyen előnyöket / pluszt adott neked a későbbiekben? Biztosabb tudás, szakmában való elismerés esetleg pozícióban való előrelépés?

"Mindenképp biztost tudást adott és a szakmai életben való előrelépéshez is hozzájárult, például jobban megértettem a munkámhoz kapcsolódó mögöttes folyamatokat és a munkámhoz nem kapcsolódó területekről is részletesebb képet kaptam, ami bármikor az előnyömre lehet (például a befektetési témakör)."

  • Pár hete tettél sikeres záróvizsgát BADI hallgatóként is, amely diplomaprogramunk a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös képzésünk. Ezúton is gratulálok neked! A FEBI után mennyire volt ez számodra éles váltás?

"Párhuzamosan végeztem a 2 programot. Mikor jelentkeztem a FEBI-re utána lehetőségem nyílt – az akkori munkáltatómnál -, hogy tanulmányi támogatásra pályázzak. Azonban csak 1 képzésre vonatkozott ez az opció. A munkáltatóm azt javasolta, hogy a BADI-t jelöljem meg a pályázatomnál, mivel a FEBI képzést már elkezdtem. Úgy gondolom, hogy a BADI elvégzésében nagyon nagy segítség volt a FEBI, mivel a BADI első féléves alapozó részét szinte lefedte a FEBI. A FEBI program stabil bankszakmai tudást adott, mivel korábban nem volt pénzügyi előképzettségem. Így örültem, hogy az elejétől kezdve vettük át a szakmai alapokat. Nagyon sokat segített, hogy később a BADI-nál gördülékenyebben menjen a tanulás."

BADI Gergely

  • FEBI után miért esett a választásod a BADI-ra?

"A bankszakmai ismereteknek a képzés egy magasabb szintjét nyújtja – egyértelmű volt, hogy ez legyen számomra a következő szint. Nagyon jó hangulatúak voltak az órák, az oktatók abszolút nyitottak voltak az interaktív munkára. Díjazták a felmerülő kérdéseinket és részletes válaszokat adtak számunkra, akkor is, ha az nem kapcsolódott szorosan az adott tananyaghoz/témakörhöz. A FEBI-hez hasonlóan a BADI is rendkívül gyakorlatorientált diplomaprogram, ahol az életben előforduló tényeket/lehetőségeket is megismerhettünk."

  • Kik számára és miért ajánlanád a FEBI és BADI képzést?

"A két képzés ajánlásánál mindenképp figyelembe kell venni, hogy kinek, mi a célja a végzettség megszerzésével! Aki a pénzügyi világban ügyfelekkel történő kapcsolattartási területen vagy ügyintézői pozícióban kíván elhelyezkedni, akkor a FEBI elvégzését javaslom. Mivel a konkrét folyamati működéséket abszolút lefedi, amik a mindennapos banki munkavégzésben elengedhetetlenek. Aki pedig magasabb pozíciót szeretne betölteni, neki a BADI-t ajánlanám; hiszen a BADI globális szemléletet ad a bankmenedzsmentről (például adott komplexebb folyamatok milyen módon kapcsolódónak össze)"

  • Jelenleg milyen területen dolgozol?

"Lakossági jelzáloghitelezéssel foglalkozom."

Köszönöm a válaszaidat s hogy időt szakítottál az interjúra! Reméljük a későbbiekben újra a hallgatóink közt tudhatunk, akár valamelyik képesítést nyújtó képzésünk keretén belül.

További információt a FEBI képzésről itt talál, a BADI programról pedig itt tájékozódhat részletesebben!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image