EFFAS – szakmai tudás, amivel kitűnhetsz

A CEFA (EFFAS) Befektetés-elemzői programunk belépő a hazai és a nemzetközi tőkepiacokra. Európa szerte elfogadott képesítés, amely biztosítja a megfelelő szakmai színvonalat és tudást; nem utolsó sorban az önéletrajzban is pozitív nyomatéknak számít.

A fenti állításokat igazolja Podhorányi Dávid, aki sikeresen elvégezte a CEFA (EFFAS) képzésünket és azóta is folyamatosan kamatoztatja a megszerzett ismereteit ALM és treasury területen egyaránt. 

  • Hogyan kerültél kapcsolatba a Bankárképzővel és az oktatásainkkal?

"A Bankárképzőről és a Brókerképzőről már nagyon régen hallottam. A 2000-es évek elején tettem le a bróker szakvizsgát. Már abban az időben is nagyon jó hírnévvel és széleskörű elismertséggel rendelkezett a Bankárképző. Így tervek szintjén megvolt a fejemben, hogy melyek azok a képzések, amiket el szeretnék végezni. Tehát több mint 10 éve ismerem a Bankárképzőt és a programjait."

  • Melyik programunkat végezted el és milyen döntés alapján választottad az adott képzést?

"Először a Tőzsdei szakvizsgát abszolváltam, majd 1-2 év múlva a Határidős és Opciós vizsgát tettem le. Ezután több okból kifolyólag volt egy hosszabb szünetem, amely idő alatt hallottam, hogy több kollégám is CEFA (EFFAS) hallgató. Belső irányultság által megfogalmazódott bennem, hogy én is jelentkezni fogok a CEFA (EFFAS) képzésre. Viszont azt is tudtam, hogy ehhez a munkáltatómtól tanulmányi támogatást szeretnék igényelni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert felajánlották, hogy válasszak a programok közül. Ekkor már tudtam, hogy kizárásos alapon az EFFAS-ra fog esni a választásom; mivel a szakmai tudásomat tekintve ez volt a következő fokozat, amit el szeretettem volna érni. Véleményem szerint az a tudás, amit a CEFA (EFFAS) nyújt, megkülönbözteti az embert a többiektől, illetve nem utolsó sorban az önéletrajzban is pozitív nyomatéknak számít. A diplomaprogram elvégzésével elsősorban a saját szakmai tudásomat akartam megalapozni és bővíteni. Igaz, meg kell dolgozni a végzettségért, de ez a képzés rangját mutatja."

  • Milyen előnyöket adott számodra a képzés?

"Említettem már, hogy több munkatársam is részt vett a képzésen. Így nekik köszönhetően megtudtam, kinek, mi volt a tapasztalata a programmal a kapcsolatban, miből állt a 1,5 éves képzési idő. Többen mondták, hogy annyira biztos szakismeretet adott számukra a képzés, mondhatni, azóta is abból a tudásból élnek. A CEFA (EFFAS) egy rendkívül koncentrált képzés, tananyaga pedig passzol a napi munkavégzésemhez. Hozzátenném, kollégáim és én is ALM és/vagy treasury területen dolgozunk, ahol a CEFA (EFFAS) koherens és elismert oktatásként van jelen a köztudatban."

  • Volt kedvenc oktatód vagy modulod?

"Michaletzky Mártont (Concorde MB Partners), Pintér Andrást (Budapest Alapkezelő) és Móricz Dánielt (Concorde) említeném. Kifogástalan a szakmai tudásuk és rendkívül jó előadók is."

  • Mi a véleményed az oktatás szervezéséről?

"A kiváló jelzőt használnám. Ami a Bankárképző hosszú évtizedekre visszanyúló, komoly munkáját türközi. "

  • Kik számára ajánlanod a CEFA (EFFAS) képzést?

"Azok számára ajánlom, akik alapkezelőnél, kockázatkezelési területen, treasury vagy ALM területen dolgoznak, vagy azokat az eszközöket és termékeket napi szinten használják, amiket a CEFA (EFFAS) moduljai lefednek."

  • Jelenleg milyen területen dolgozol?

"Treasury területen dolgozom, mint pénzpiaci kereskedési osztályon money market trader."

Köszönöm a válaszaidat s hogy időt szakítottál az interjúra! Reméljük a későbbiekben újra a hallgatóink közt tudhatunk, akár valamelyik képesítést nyújtó képzésünk keretén belül.

További információ

CEFA (EFFAS) - nemzetközi befektetéselemző program

 

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image