Fulltext alt text

Vegyen részt a Bankárképző és a BIB közös képzésein!

A hazai banki, pénzügyi továbbképzések piacán legaktívabb két oktatási cég nemrég kötött együttműködési megállapodást arról, hogy közösen fejlesztik a képzések elméleti és gyakorlati tudásbázisát és egyeztetik a leghatékonyabb oktatási módszertanokat. Ennek első jele, hogy az őszi szemeszterben három kockázatkezeléssel, Bázel III tematikával foglalkozó kurzust indít közösen a BIB és a Bankárképző.

A Képesített Bázel III, ICAAP, SREP szakértő kurzus célja, hogy a Bázel III szabályozásról gyakorlatban alkalmazható tudást adjon. A képzés az aktuális bázeli követelményrendszer valamennyi területét érinti, de kiemelt figyelmet fordítunk ICAAP-SREP párbeszédhez kapcsolódó tőkekövetelmény számítási módszertanokra. A gyakorlati megvalósítás bemutatása mellett a pénzügyi felügyeleti területen tapasztalt előadók az előírásoknak való megfelelés kulcselemeit is ismertetik. A tanfolyam végén sikeres vizsgát tett hallgatóink „Képesített Bázel III, ICAAP, SREP szakértő” tanúsítványt kapnak, melyet a Bankárképző és a Budapest Institute of Banking közösen állít ki.

A partnerkockázatok módszertanát és a vonatkozó jogszabályi követelményeket tárgyaló kurzus célja, hogy a piaci- és partnerkockázatokkal foglalkozó kollégák bővíthessék tudásukat, képessé váljanak a kereskedés során felmerült kockázatok hatékonyabb kezelésére; illetve a Bázel III szabályozásban részletezett új kockázatokról és tőkekövetelményéről naprakész információkat szerezzenek.

legújabb rating, scoring modellekről, módszertanokról és jogszabályi követelményekről szóló kurzuson az MNB validációs szakértője és a Bankárképző vezető modellezője fogja felkészíteni a résztvevőket a scoring és rating modellfejlesztések tipikus buktatóira, segítenek felkészülni az implementáció során felmerülő nehézségekre annak érdekében, hogy a fejlesztett modell a Bázel III szerinti követelményeknek is megfeleljen. Gyakorlatorientált és online tartalommal kiegészített képzésünk bemutatja az adatösszeállítás, adatelemzés, az egy- és többváltozós elemzés és modellkiválasztás lépéseit és körbejárja a validáció és az induló PD-kalibráció lépéseit is.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image