Mentorprogram mentorai a Forbes legbefolyásosabb nők listáján

A magyar Forbes magazin 2015 óta minden évben, idén negyedszer készítette el a Legbefolyásosabb magyar nők listáját. Az 50 fős listából idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra, és a média terepén dolgozik.

Az összeállításnál a "befolyás" azt jelenti, hogy az adott személy mekkora hatással van a cégére, a környezetére, a társadalomra. A 2018. évi listán több olyan vezető szerepel, akik a Mentorprogram mentorai jelenleg vagy voltak az elmúlt években.

2008-ban a Mentorprogram annak köszönhetően indult el, hogy a Mentorprogram kezdeményezését felkarolta a Bankárképző. A programban tehetséges, nyitott és vállalatvezetői ambíciókkal is rendelkező mesterszakos egyetemi hallgatóknak nyújtanak szakmai támogatást oly módon, hogy a programban részt vevő mentorok, az általuk kiválasztott hallgatókat mentorálják és szakmai programokon vehetnek részt egy szemeszteren át.

A Mentorporgram jelenlegi mentorai közül Hegedűs Éva és Pandurics Anett szerepel a napokban közzétett listán. Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója; a második, Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító és a Magyar Posta Életbiztosító elnök-vezérigazgatója; a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke pedig a hatodik az üzlet kategóriában. Anett hitvallása, hogy „jobb adni, mint kapni”, híven tükrözi a Mentorprogram nyújtotta lehetőségeket. A mentor segítségével a hallgatók különböző projektekben és tárgyalásokon vehetnek részt, megismerhetik a vállalat szervezetét és működését, valamint vezetői ismereteket és szemléletet tanulhatnak.

Az elmúlt évek mentorai közül a kultúra kategóriában vezeti a listát Havas Ágnes, a Filmalap a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. A negyedik helyen pedig Virág Judit, a Virág Judit Galéria tulajdonosa kapott helyet.

További információt a programról a Mentorprogram hivatalos honlapján találhat!

Amennyiben tetszett Önnek bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image