A Mentorprogram tagjai továbbra is képzik magukat aktuális piaci információkból

A Bankárképző Mentorprogram legutóbbi előadása az aktív évfolyam mellett az alumni számára is nyitott kerekasztalbeszélgetés formájában valósult meg, ahol a hazai kockázati tőke és startup ökoszisztéma került a fókuszba. Az iparág három jeles képviselője: Zsembery Levente (xVentures), Tánczos Péter (Euroventures) és Kiss Gábor (Bonitás) nyújtott számunkra izgalmas betekintést az iparág rejtelmeibe.

mentorprogram VC beszelgetes screenshot v2


Formáját tekintve az est egy panelbeszélgetéssel kezdődött, majd utána kiscsoportokban vitathattuk meg az elhangzottakat és további kérdéseket tehettünk még fel az előadóknak. Az esemény első felében az előadók az elmúlt évek tapasztalatait osztották meg velünk, többek között érintettük a co-investment stratégiákat és a JEREMIE alapok vártnál gyengébb teljesítését Magyarországon. Majd a jelenlegi helyzet kapcsán a piac fejlődését, a pozitív irányba változó klientúrát és a vállalkozói tudatosság növekedését említették, amelyek bíztató képet vetíthetnek előre a következő évekre. A beszélgetés második felében a hangsúly áthelyeződött az iparág által megkövetelt munkavállalói skillekre és a karrier építésre a kockázati tőke területén. Itt számos tanácsot kaptunk, amiket az előadók saját tapasztalataikon és elvárásaikon keresztül is részleteztek számunkra.

Szeretnénk megköszönni az előadóknak, hogy elfogadták a meghívást, Nagy Dénes alumni tagunknak pedig az esemény szervezését és moderálását.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image