Érdemes / nem érdemes / miért érdemes?

A pénzügyi kockázatkezelés legfőbb kérdése mindig az, hogy mit, mikor és hogyan kezeljünk. Ha ezt meg tudjuk határozni, akkor már igen közel jutottunk a megoldáshoz. De a fentieket milyen célból érdemes meghatározni? A válasz igen egyszerű: annak érdekében kezeljük a kockázatainkat, hogy kivédhessük az azokból fakadó bizonytalansági tényezőket, amik hatására veszteséget szenvedhetünk el. Mindemellett ha kezeljük a pénzügyi kockázatokat, helyzeti előnybe hozhatjuk vállalatunkat.

A kockázatok igen komolyan befolyásolhatják cégünk jövőjét: egyrészt befolyással vannak a nyersségünkre, a kockázatkezeléssel a veszteségek elkerülésének lehetőségét tartjuk fenn magunknak, erősíthetjük a piaci pozíciónkat, stabilizálhatjuk a piaci helyzetünket, cégünk válságtűrő képességét fejleszthetjük, és nem utolsó sorban a tervek megvalósulását biztosíthatjuk.

Mindemellett a piaci folyamatok, konvenciók megértésével fel lehet gyorsítani a vállalatoknál a döntéseket. Továbbá amennyiben az egyes vállalatoknál ismertek a rendelkezésre álló lehetőségek az egyes kitettségek kezelésére kapcsán, valamint a pontosabb ismeretek segítségével nagyobb biztonsággal tud működni vállalatunk. Az operációs kockázatok is csökkenthetők a cégnél, amennyiben a kollégák ismerik mélységében a piacot, az ügyleteket és azok kockázatait, lehetőségeit, hatásmechanizmusait.

A meghirdetett „Képesített treasury szakértő” képzésen a fentiekre kaphatnak a hallgatók választ, pontos képet. Az oktatásokon sok gyakorlati példa kerül bemutatásra, elmagyarázásra, a buktatók kiemelésre kerülnek az egyes fedezeti ügyletek tekintetében. Az egyes ügyletek megkötésének folyamata bemutatása kerül gyakorlati jelleggel, továbbá sok segítséget kaphatnak a hallgatók a folyamatok, az ügylet és az ügyletkötések megértéshez, gyakorlati alkalmazáshoz, sok példát hozunk az általunk korábban tapasztaltakból, sok tanács hangzik el a pénzügyi kockázatkezelés kapcsán.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image