Mi vár a bankszektorra?

2019 első hónapjában számos elemzés, előrejelzés látott napvilágot, ami a bankpiac fejlődését, irányát próbálta előre jelezni. Többek között hangsúlyosan megjelentek a nemzetközi elemzésekben az „Open Is The New Banking” szlogen. A nyílt banki filozófián alapuló pénzügyi ökoszisztémák várhatóan új fázisba lépnek a közeljövőben: a bankok, a harmadik felek beszállítói és a technológiai vállalatok most összekapcsolják az alkalmazásokat, hogy egy olyan zökkenőmentes felhasználói élményt hozzanak létre, amely összhangban van az ügyfelek igényeivel, és tökéletesen illeszkedik mindennapi életébe.

Jelenleg azonban még csak a nyitott bankok korai szakaszában vagyunk: a szükséges pénzügyi forrásokkal rendelkező intézmények saját rendszereiket építik, ügyfeleik igényeire összpontosítva. A legfontosabb dolog az, hogy összekapcsoljuk a nagy számú egyedi alkalmazást, annak érdekében, hogy az ügyfeleket a lehető legjobb módon szolgálhassuk ki. A pénzintézetek azonban gyakran alábecsülik az alkalmazások, a digitális kínálat biztosításával és különösen a bankadatok összevonásával kapcsolatos kihívásokat. A nyitott technológia alkalmazása miatt kétségtelenül több leállásra, rendszerproblémára számíthatunk.

„Convenience Is The New Loyalty” A digitális világ ezen viszonylag fiatal felfogása is egyre fontosabbá válik a pénzügyi ágazat számára. A pénzügyi intézmények egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az ügyfelek rendszeres ösztönzésére és inspirációjára, mivel az ügyfelek nagy jelentőséget tulajdonítanak a számukra hasznot nyújtó kényelmes banki szolgáltatásoknak.

Ahogy az Amazon vagy Alibaba kijelölte az utat: a kiemelkedő vásárlói élmény megteremtése továbbra is a hitelintézetek legfontosabb és ugyanakkor legnehezebb célja marad. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél ne vegye észre a különböző alkalmazások közötti kölcsönhatások összetettségét, nem is kell, hogy sejtse a mögöttes architektúrát. A bankok nem tudnak elmenekülni korunk változásának nagy mozgatórugói - az innováció, a technológiák, a vevői igények, szabályok és társadalmi-gazdasági trendek változásától, attól, hogy ezek a változások milyen gyorsan történnek. Bizonyos értelemben 2019-es év válhat az iparág fejlődésének fordulópontjává, és egy olyan évvé, amikor a régi világ új világgá alakul.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image