A Bankárképző gazdasági témájú társasjáték-ajánlója

Íme néhány társasjáték-ötlet otthonra!

A cikk szerzője: Mayer-Timári Júlia

  • ELADLAK!

eladlakLicitáljunk egymásra és vegyünk ingatlant! Majd adjuk el a készpénzes vevőknek minél jobb áron! A szabály pár perc alatt megtanulható, egy parti kb. 20 perces.
Ami tetszik benne: van benne szerencsefaktor, de taktikázni is kell, hiszen ugyanarra a piacra lövünk. A kereslet-kínálat itt tényleg érvényesül!

Szerintünk 7-8 éves kortól játszható, de felnőttnek is élvezetes.

 

  • Gazdálkodj okosan!

gazdalkodjFelnőttként játszva hamar rájön az ember, hogy kevésbé az okos gazdálkodásról mint az ügyes dobásról szól. De mégiscsak ezen nőttünk fel, és a gyűjtögetés élménye ma is átjön. Ha már pénzügyek, akkor kifejezetten tetszik benne a lakásbiztosítás (amivel azt a bizonyos „leégett a lakásod” szerencsekártyát) máris kiiktattuk. És arra vajon emlékszik-e, hogy ha nincs pénze lakásra, vehet-e fel kölcsönt és mennyi rá a kamat? Ha mégsem, akkor itt az ideje elővenni!

7 éves kortól játszható, egy parti több órás.

 

  • Game of Life – Az élet játéka

A Gazdálkodj okosan-hoz hasonló tematikájú és leginkább az általános iskolások számára mutatja be a személyes életpályát érintő pénzügyi döntéseket.

game of lifeDönthetünk, hogy egyetemre megyünk (mindjárt fel is merül a diákhitel) és így később is állunk munkába, de – valószínűleg – magasabb lesz a fizetésünk is. Életközepi válságba is juthatunk és új munkát kell keresnünk. Azt is megtudjuk, hogy érdemes életbiztosítási kötvényt venni (helyesebben inkább nyugdíjcélú megtakarítás lenne a neve). Időnként kell adót fizetni, ami függ a fizetéstől.
Egy parti kb. 60 perc.

8 éves kortól érdemes játszani. Jelentős a szerencsefaktor, de tényleg sok kifejezést, tanulságot lehet vele elsajátítani.

 

  • Lakatos Veronika kedvence az Alhambra

alhambraLegalább annyira stratégiai, mint pénzügyi ez a méltán népszerű játék. A saját erődítményünk bővítése közben megtanuljuk kezelni azt is, ha több pénznem létezik. Különösen sokat segít a pénz beosztását elsajátítani.

Ha meguntuk az alapjátékot, számos kiegészítővel lehet ismét izgalmassá tenni.

 

 

  • Catan telepesei

catanÖcsi Béla Catan telepeseit játszik a családdal. Kifejezetten pénz nincs az alapjátékban, bartergazdaságra épül a sziget, amin fejleszthetünk utat, falut, várost. Minél jobban fejlesztünk, annál több nyersanyagot tudunk termelni. A többi játékossal izgalmas a cserekereskedelem: egyik alapanyag hirtelen keresettebb lesz és több portékára lehet elcserélni.

Egy parti átlagos hossza 50-70 perc.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image