A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Biztosítsa sikerét a jelzáloghitelezésben az egyre igényesebb magyar fogyasztók meghódításáért!

Az ingatlanpiacon dolgozó hitelezőknek meg kell felelniük a Mortgage Credit Directive (MCD) uniós jelzáloghitel-irányelv elvárásaink. Az MCD-t a lakóingatlanokhoz kapcsolódó fogyasztói hitelmegállapodások feltételeinek javítására vezette be az Európai Unió, hogy elkerüljék a piaci szereplők felelőtlen hitelezési és hitelfelvételi magatartását. Az irányelvnek való megfelelést szolgálja a 462/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet a jelzáloghitel nyújtásával, közvetítéssel kapcsolatos eljárásra, a hiteltanácsadásra és a foglalkoztatottak szakmai ismereteire vonatkozó szabályokról.

A Kormányrendelet szakmai képzettségi és képességi követelményeket is meghatároz. Mit is jelent ez?

Szakmai Képzettségi elvárások1: csak olyan természetes személy végezhet jelzáloghitelezést a magyar piacon, aki az alábbi képzettségek valamelyikével rendelkezik:

  1. szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, vagy
  2. középiskolai végzettséggel és
    • banki, befektetési termékértékesítő szakképesítéssel,
    • pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás) szakképesítéssel,
    • banki szakügyintézői szakképesítéssel,
    • szakképesített bankreferens szakképesítéssel,
    • a Magyar Bankszövetség Felsőfokú Bankszakmai Oklevelével,
    • az előző alpontokban foglaltakkal egyenértékű szakképesítéssel vagy
  3. jogszabályban meghatározott, a Felügyelet által kiadott közvetítői hatósági vizsga letételét igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik.

Szakmai Képességek biztosítása: a szolgáltatóknak belső képzést kell biztosítaniuk az olyan kollégák számára, akik jelzáloghitelezést végeznek.2 A belső képzéseket naprakészen, a jogszabályban meghatározott tartalommal legalább évente (felettes vagy ellenőrző munkatárs számára kétévente)3 kell megszervezni és a munkatársaknak a szakmai ismeretek elsajátításáról számot is kell adniuk.

Még nem birkózott meg a jelzáloghitelezési oktatás előírásaival?4 Válassza nemzetközi gyakorlaton alapuló, hatékony MCD - Jelzáloghitelezés képzésünket! A képzés a jogszabályi megfelelés mellett gyakorlatorientált, számos példát, valós szituációt tartalmaz, így készítve fel a munkatársakat az ügyféligények és kérdések kezelésére, megoldására. Feleljen meg a jogszabályi előírásoknak és növelje ügyfelei elégedettségét!

Kérdés esetén keresse munkatársunkat!

Lakatos Veronika (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

---

A héten a Budapest Institute of Banking az Uránia Nemzeti Fimszínházban tartotta tavaszi-nyári kurzuskínálatának bemutatóját, ahol Öcsi Béla a Moody’s Analytics, a BIB és a Bankárképző közös együttműködésében kialakított MCD – Jelzáloghitelezés kurzusról tájékoztatta a résztvevőket. 

Bankarkepzo jelzalog eloadas 

1  462/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet, 4. §.
2 462/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet, 5. §.
3 érintett foglalkoztatottak köre az Fhtv. 3. § 29 pont a) és b) pontok, ill. c) pont szerint
4 a 2014. március 20-án már jelzáloghitelezési tevékenységet végzőknek a követelményeknek 2017. március 21-étől kell megfelelniük, a szakmai követelményeknek pedig 2019. március 21-éig abban az esetben, ha legalább másfél éves jelzáloghitelezéssel kapcsolatos szakmai tapasztalatot szerzett.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image