A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Riportkészítés Excelben hatékonyan

Még a gyakorlott Excel felhasználók munkaidejéből is sok időt vihetnek el a rendszeres riportok készítésével járó feladatok, nem is beszélve az ismétlődő munkafolyamatok monotonitásáról. Elérhető azonban egy olyan alkalmazás – az Excel beépített Visual Basic alkalmazása – amely az automatizálás révén nagyban megkönnyíti az ilyen típusú feladatok megoldását, rengeteg időt spórolva meg ezzel a felhasználóknak.

Tudta, hogy táblázat, diagram vagy kimutatás készítését is lehet automatizálni, megkímélve magunkat a sok kattintgatástól, manuális formázástól?

A Visual Basic for Applications valójában a Microsoft Office egyszerű programozási nyelve. A felhasználóknak éppen ezért először a programozás alapjait kell megismerniük, amelyet aztán hatékonyan tudnak alkalmazni az összetettebb problémák megoldásban.

A programozás, algoritmikus gondolkodás elsajátításával ráadásul egyéb területeken is profitálhatnak az érdeklődők, hiszen Bill Gates szavaival élve,”a programozás tanulás megmozgatja az elmét és segít olyan gondolkodásmódot kialakítani, amely az élet valamennyi területén hasznos”.

A Bankárképző kurzuspalettáján is megtalálhatóak az ilyen, hatékony riportkészítéssel, Visual Basic programozással foglalkozó képzések:

  • A Hatékony riportkészítés – Excel programozási alapok nevű kurzus online formában érhető el, és egészen az alapoktól vezeti végig a hallgatókat a szükséges programozási tudnivalókon
  • A Hatékony riportkészítés – Haladó Excel programozás tanfolyam pedig a következő lépcsőfokot jelenti a programozás tanulásban. Ezen a kurzuson már konkrét, a munkahelyi környezetben előforduló problémákhoz kapcsolódó feladatokat oldanak meg a résztvevők, pl. automatizált adatleválogatás, pénzügyi számítási feladatok, kimutatás készítés, diagram készítés.

Legyen szó egyszerű vagy összetettebb feladatról, tanfolyamaink elvégzésével a hallgatóink rendelkezésére fog állni az annak megoldásához szükséges eszköztár és tudás.

Jöjjön el képzéseinkre és szerezze meg a szükséges tudást, hogy időt és energiát spórolva sikeresebb legyen munkájában! További információért keresse a képzések témavezetőjét: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Amennyiben tetszett Önnek bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image