Új kriptotőzsde jelentette be kriptovalutákban denominált határidős ügyletek bevezetését

Az új kriptotőzsde, az ErisX október 3-án jelentette be, hogy a jövőben lehetőséget fog nyújtani határidős ügyletek kereskedésére is a platformján. A TD Ameritrade Holding Corporation október 2-án hozta nyilvánosságra stratégiai befektetését az ErisX-ben annak érdekében, hogy egy új szabályozott kriptotőzsdén tegye lehetővé a futures-ek kereskedését Bitcoin-ban, Etherium-ban, Bitcoin Cash-ben és Litecoinban.

A TD Ameritrade jelenleg több mint 11 millió ügyfélszámlával rendelkezik, amelyeken 1,2 milliárd dollárnál nagyobb vagyon van. Bróker cégként a retail ágazat piacvezetői az Egyesült Államokban, átlagosan több mint 780 ezer trade-el naponta. A felületen már korábban is lehetett kereskedni CBOE Bitcoin futures-el, a cég tehát eddig is nyitott volt az új befektetési forma irányába.

A tervek szerint 2019 második felétől lehet majd kereskedni fizikai kripto futures-kel.

A szabályzozói jóváhagyás még szükséges a CFCT-től (Commodity Futures Trading Commision). Az ErisX nyitása a kripto futures-ek felé abban különbözik a korábbiaktól, hogy túlnyomórészt nem intézményi befektetőknek kínál befektetési lehetőséget, hanem a kisbefektetőket célozza meg.

A pozitív hírre még nem reagált a piac, mind a négy kriptovaluta árfolyama az előző hetekben a megszokott sávban maradt.

Forrás - CoinHero


Ajánlott bejegyzések