Hallgatóink értékelték a VAP - Vagyon, Alap, Portfólió képzésünket

Három hallgatónk, Czirják Gábor (Erste Befektetési Zrt., Product Manager), Adamkó Péter (Kampa Haus Kft., Gyártmánytervező mérnök) és Póké Anna (CIB Bank) meséltek nekünk a Vagyon, Alap, Portfólió tanfolyamon töltött félév tapasztalatairól és pozitívumairól.

 

Miért esett a választásod a VAP programunkra? Tantermi vagy online formában végezted el a képzést?

Gábor - Alapvetően a munkahelyemen ajánlották, de a tematika alapján látszódott, hogy ez a képzés teljesen jó átfogó képet ad a befektetések világáról, beleértve a termékeket, piaci szereplőket, és a jogi környezetet. Tantermi formában végeztem. (Akkor még nem volt online lehetőség).

Péter - Biztosítási területen dolgozom, a termék struktúra miatt áttételesen ugyan, de foglalkozni kell a befektetési alapokkal. Ezen túl érdekelt a programban rejlő lehetőség. A foglalkozást a földrajzi adottság adta távolság miatt online kurzuson végeztem.

Anna - Online képzést választottam, mivel vidéki vagyok előnyösebb volt, nem kellett időt töltenem az utazással.

 

Milyennek találtad az oktatást, oktatókat, környezetet/ közeget?

Gábor - Jó hangulatúak voltak az órák, segítőkészek és a maguk területén valóban szakértők voltak az előadók. Bár az első két modul után (ami akkor az intézményi környezet és a szabályozói kérdések voltak) a harmadik alkalommal többen egymásra néztünk, amikor az oktató száját a „…majd parciálisan integráljuk” mondat hagyta el. Bíztam benne, hogy jó ideig nem kell ezzel a szófordulattal újra találkoznom… (De természetesen ez csak a magyarázat volt, még mielőtt bárki megijedne, nem kellett integrálni a vizsgán.) A környezet igényes és tiszta volt, az ott elfogyasztott finom pogácsákat pedig azóta is többen felemlegetik a kollégák közül.

Péter - Érthető volt, ritkán behallatszott az utcazaj, órai alapzörej, ami rontja az előadás minőségét, de valóban csak pár percig tart.

 

Volt „kedvenc” modulod? Ha igen, melyik?

Gábor - Talán a szabályozói környezet, mert ez a terület egyébként is érdekelt, illetve az előadó is sok gyakorlati példát mondott az egyes esetekre, ráadásul humorral fűszerezve. Ezen felül a vizsgafelkészítőt nem érdemes még kihagyni, hiszen az egy jó és gyakorlatias összefoglalója a tanultaknak és sokat segít a vizsga teljesítésében.

Péter - A jogi rész szerintem nagyon profin összeszedett és nagyon jó színvonalon volt előadva.

Anna - Befektetések, biztosítások. Ezek a témakörök közel állnak hozzám. Érdekes, jól illusztrált volt az előadás.

 

Milyen előnyöket / pluszt adott neked a későbbiekben? Biztosabb tudás, szakmában való elismerés esetleg pozícióban való előrelépés, egyéb?

Gábor - Örömmel látom, hogy azóta is szembeköszön velem a VAP az álláshirdetések „Előnyt jelent:” részében, ami egy jó visszaigazolása annak, hogy a szakmában ismert és elismert ez a képzés, amit érdemes elvégezni. Ez alapján vélhetően nőtt az értékem a munkaerőpiacon, ezzel együtt az esélyeim a karriercélok elérésére.

Péter - Szélesebb körben látom most már a befektetések világának hátterét és így a szakmámon belül is sokkal nagyobb magabiztosságod ad. Amiben segíteni tud az egy új lehetőség megteremtése a vállalkozásom részére, ami plusz jövedelmet is tud termelni.

Anna - Nem volt feltétele a képzés a munkám végzéséhez. Én éreztem úgy, hogy ezekre az ismeretekre szükségem van, amit sajnos a munkahelyemen képzés formájában nem kapok meg. Örülök, hogy a Bankárképzőre találtam!

 

A munkád során tudod alkalmazni a VAP képzésen kapott ismereteket?

Gábor - Igen, elsősorban a jogi ismereteket, hiszen a folyamatosan változó szabályozói környezet lekövetése, átültetése a gyakorlatba, a feladataim közé tartozik, így ehhez az alapokat jól biztosította ez a képzés.

Péter - Természetesen igen. Ugyan nem minden részét, de a többségét igen.

Anna - Napi szinten!

 

Kik számára és miért ajánlanád a VAP-ot?

Gábor - Bárki számára, aki befektetési szolgáltatónál az üzleti területen szeretne elhelyezkedni, elsősorban azért mert jó átfogó képet ad a szakmáról. Egy alapot, amire lehet építeni, később lehet tovább specializálódni akár egy következő, magasabb szintű Bankárképzős képzésen. Továbbá a szakma véráramába is be lehet kerülni, hiszen nem csak több héten keresztül járunk együtt szakmabeliekkel a képzésre, de a későbbi alumni találkozókon még több emberrel tudunk megismerkedni.

Péter - Magyarországon elég nagy problémának tartom, hogy - főleg biztosítási szakmában az UL termékeknél - mindenféle ismeretanyag nélkül bárkiből lehet pénzügyi területen dolgozó ember. Ezzel sajnos sok esetben kárt okozva az ügyfeleknek és szakmának is. Ebből kiindulva ezen a területen dolgozó/munkálkodó embereknek tudnám ajánlani, mert ugyan lehet saját magukat fejleszteni, de sokkal jobb ezt irányított formában megkapni, úgy, hogy a friss és valós információk és tudásanyag jelenik meg.

Anna - Befektetési tanácsadóknak, bankároknak, biztosítósoknak, személyi bankároknak.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image