Az adat az új olaj: legyen data scientist!

Az Európai Befektetés-elemzők nemzetközi Szövetsége (EFFAS, azaz European Federation for Financial Analysts Societies) a pénzügyi elemzők és befektetési szakemberek pán-európai csoportja, amely az európai részvény- és kötvénypiacok vezető szakembereit foglalja össze. Az EFFAS állandó Képzési és Képesítési bizottságot (TQC, azaz Training and Qualification Commission) hozott létre, aminek fő feladata az EFFAS európai irányítóbizottságának a támogatása a képzéssel és képesítéssel kapcsolatos valamennyi kérdésben, valamint értékeli az EFFAS és nemzeti tagszervezetei szakmai programjainak akkreditációit.

A bizottság évente két-három alkalommal ülésezik rendszeresen. A számos állandó napirendi pont mellett a tagszervezetek és a partner oktatási intézmények képzési programjainak figyelemmel kísérése és felülvizsgálata a fő feladata.

2018. februári lisszaboni ülésen a TQC számos izgalmas stratégiai kérdést tárgyalt meg. Egyeztetésre kerültek az európai szintű képzési célok és kimeneti követelmények, biztosítva, hogy a tagintézmények minden államban azonos szintű tréningeket nyújtsanak. Ehhez kapcsolódóan kiemelt projekt lett a tagállamokban használt tananyagok egységesítése az EQ szintek (EQ szintek egész Európában érvényes oktatási standard, ami egy közös platformot jelent) szem előtt tartásával.

Emellett a bizottság tagjai kicserélték tapasztalataikat olyan programokról, amelyek az egész európai piac számára érdekesek lehetnek. Ilyen a német tagszervezet, DVFA által kínált CFDS - Chartered Financial Data Scientist képzés. Az „adatok tudósai” olyan szakértők lesznek, akik technikai tudásukkal képesek komplex problémák megoldására - és kíváncsiságuk biztosítja, hogy feltárják, milyen problémákat kell megoldani. És mivel mind az üzleti, mind az informatikai világban otthonosan mozognak, nagyon keresettek és jól fizetettek. Ki ne akarna azzá válni?!

A Chartered Financial Data Scientist képzés keretein belül a pénzügyi szakemberek megismerkednek az adatbázisok (különösen Big Data) tudományos elemzésével, ami jelentős előnyt hozhat a pénzügyi piacokon.

A sikeresen végzett CFDS hallgatók többek között

  • megismerik a tényeken alapuló, adatok által meghatározott 21. századi döntéshozatali világot;
  • megtanulják a különféle adatbázisok kritikus elemzését;
  • gyakorlati foglalkozáson elsajátíthatják a manapság legnépszerűbb pénzügyi adatelemző programnyelvet, a Pythont;
  • bepillantást nyerhetnek a Big Data világába, a machine learning és deep learning módszerekbe;
  • megtanulják, hogy a kapott eredményeket miként vizualizálják és kommunikálják hatásosan.

További részleteket a DVFA honlapján talál. Felhívjuk figyelmét, hogy a Nemzetközi Bankárképző Zrt. szervezésében jelentkező hallgatóknak 10 százalékos kedvezményt tudunk biztosítani a képzés árából 2019 június végéig. Ha felkeltette figyelmét a képzés, keressen minket bizalommal!

Gőgh Magdolna operatív igazgató, +361 224 0701, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben tetszett Önnek bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image