Szárnyal a Ripple, ne maradj le!

Mi áll a pénzintézetek által használt kriptodeviza rendszer, a Ripple elmúlt hetekben produkált kimagasló emelkedése mögött?
A Ripple egy valós idejű bruttó elszámolási rendszer, amely támogatja a fiat pénzeket, a kriptodevizákat, az árucserét és a pénzátutalásokat. A platform önálló kriptodevizája a Ripple, rövidítve XRP-ként is ismert. Az XRP olyan társaságok által is használt rendszer és kriptodeviza, mint az UniCredit, UBS és Santander. 

Egyre többen használják ki a Ripple által nyújtott előnyöket és építenek az infrastruktúrára, mivel a tranzakciós sebessége másodpercekben mérhető és a technológia stabilitása is egyedülálló. Mindent összevetve optimális megoldást nyújt a nemzetközi tranzakciók lebonyolítására.

A Ripple árfolyama az elmúlt 10 napban az USD-hez képest 96%-ot, a Bitcoinhoz képest pedig 85%-ot emelkedett. Mindez annak köszönhető, hogy míg az elmúlt 5 évben a bankok egymás között már rendszeresen bonyolítanak tranzakciókat XRP-vel, a több mint 160 éves Amerikai Egyesült Államokbeli PNC Bank szeptember 19-én bejelentette, hogy megkezdi ügyfelei számára a nemzetközi kifizetések lebonyolítását Ripple használatával. A rendszer lehetővé teszi, hogy a bank ügyfelei a nemzetközi kereskedelemben is azonnali utalásokat hajtsanak végre, ami növeli a cashflow-t és sok esetben helyzeti előnyt jelenthet.

A fenti hírre a piac azonnal reagált, hiszen ez egy olyan mérföldkövet jelent a Ripple számára, ami mellett a befektetők sem tudnak szó nélkül elmenni.

A fenti példa is jól tükrözi, hogy a Blockchain technológia olyan lehetőségeket tár a digitális világ elé, amelyeket ha időben megtanulunk jól alkalmazni, akkor számtalan előnyhöz juthatunk. Nézzen belea Digitális pénzügyi eszközök és kriptovaluták szakértője képzés – Digital Assets & MICA Programme (DiAM) e-learning programba, hogy tisztában legyen a technológia alkalmazási területeivel, azok megvalósíthatóságával, előnyeivel, kihívásaival és kockázataival egyaránt.

Amennyiben tetszett Önnek bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image