IRB-modell

Az IRB módszerre való felkészülés minden intézménynek kihívást jelentő, komplex feladat. Ezen akadály sikeres leküzdésében nyújt segítséget a Bankárképző, aki számos ügyfelét részletekbe menően segítette az IRB-engedély megszerzésében. Csapatunk tapasztalt tanácsadói felkészültek valamennyi probléma megoldására, sikeres jelentkezést biztosítva a fejlett módszerre.

A jelentkezés kezdeti szakaszában a Bankárképző eltéréselemzéssel definiálja a megvalósítandó feladatok teljes körét. Ebben a szakaszban történik meg az IRB felkészülés során elvégzett fejlesztési lépések meghatározása (a magasszintű IRB projektterv kidolgozása), a jelentkezési csomagba csatolandó, már meglévő dokumentumok megfelelőségének vizsgálata (pl. rating/scoring rendszerek fejlesztési dokumentumai), a hiányosságok meghatározása, javaslattétel azok kiküszöbölésére (intézkedési terv), majd a javítások végrehajtásának támogatása.

A tanácsadás kiterjed(het) az alábbiak bármelyikére:

Minőségbiztosítás

A Bankárképző minőségbiztosítóként végzi a projektterv nyomon követését, a leszállítandók megfelelőségét, illetve tanácsaival segíti a tényleges fejlesztési munkáltokat végző belső személyeket.

Jelentkezési csomag/dokumentumok elkészítése

 fejlesztési munkáltokat az intézmény belső dolgozói végzik, ám a Bankárképző készíti a dokumentációs feladatok nagy részét (pl. scoring és kockázati paraméterbecslések dokumentációja, folyamati dokumentációk, szabályzatmódosítások), illetve a Bankárképző készíti el az IRB jelentkezési csomag dokumentumait, állítja össze a csomagot.

Operatív részvétel a felkészülési munkában

A leginkább integrált közreműködésben a Bankárképző végzi el az operatív fejlesztési feladatokat (pl. default definíció implementálása, scoring fejlesztések, PD/LGD modellezés, use tesz-et érintő folyamatfelmérések és módosítások, adattárházi fejlesztések üzleti igénydefinícióinak megírása, adattárházi és front-end implementációk tesztelése).

A Bankárképző több sikeres IRB implementációs projektekben szerzett tapasztalatának köszönhetően közreműködésünk eredményesen szolgálja bármely intézmény IRB engedélyének megszerzését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben valamely terület felkeltette érdeklődését, vegye fel kapcsolatot tanácsadási üzletágunk vezetőjével!

Öcsi Béla
Öcsi BélaVezérigazgatóbocsi@bankarkepzo.hu

Tekintse meg kínálatunkat!

Az alábbi kínálatot nyújtjuk a hitelintézeteknek, pénzügyi intézményeknek és a befektetési vállalkozás számára:

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image