Hatékony riportkészítés – Haladó Excel programozás

Program

Egynapos képzésünkön a banki munka során felmerülő feladatokat fordítjuk le a programozás nyelvére és bemutatjuk, hogyan tudja azokat hatékonyan megoldani a Visual Basic segítségével. Ha már rendelkezik VBA programozási előismeretekkel, vagy elvégezte Hatékony riportkészítés – Excel programozási alapok ONLINE alapozó kurzusunkat, akkor ez a képzés a következő lépcsőfok tudása elmélyítésére, hogy ismereteit a munkahelyén is kamatoztathassa!

Kinek ajánljuk?

Ez az a képzés, ami a banki, takarék-szövetkezeti munkatársak mindegyikének hasznos, aki munkája során Excelben dolgozik. Különösen ajánljuk az alábbi területek munkatársainak:

 • Emberi erőforrás (HR)
 • Informatika
 • Kontrolling
 • Folyamatszervezés
 • Üzleti terület
 • Kockázatkezelés
 • Belső ellenőrzés
 • Monitoring hitelellenőrzés, Work out

Tematika

A kurzus gyakorlati megközelítésű, a hallgatók számítógépen önállóan, tanári segítséggel fogják megoldani azokat a programozási feladatokat, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkavégzést.

A tanfolyamon olyan példák kerülnek felvetésre és megoldásra, amelyek a banki munkatársak mindennapi Excel feladatai során felmerülhetnek, és Visual Basic ismeretek segítségével elvégzésük jelentősen felgyorsítható. A kurzuson néhány egyszerűbb bemelegítő feladat mellett összetettebb példákat oldanak meg a résztvevők, amelyeknek alkalmasak a már korábban megszerzett programozási alapismeretek szintetizálására.

Néhány példa a tanfolyam során megoldott feladatok közül:

 • Hogyan válogassuk le adatbázisból makró segítségével a számunkra releváns adatokat, az általunk elvárt struktúrában?
 • Hogyan automatizálhatjuk a Pivot tábla (Kimutatás) készítést és módosítást makró segítségével?
 • Hogyan exportáljunk adatokat, diagramokat makrók használatával Excelből Power Pointba?

A kurzuson a következő főbb témákat fogjuk érinteni:

 • Bemelegítő példák logikai műveletek, ciklusok, tömbök használatára
 • Pivot tábla (kimutatás) és Diagram készítés automatizálása
 • Pénzügyi számítások VBA segítségével

Kapcsolat

Oktatók

schbGaál-Schall Barbara

Partner tanácsadó, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdász, 2011 óta dolgozik a Bankárképzőben. Belső tőkeszámítási modellek fejlesztésében, minősítő és kockázati paraméterbecslő modellek kidolgozásában vett részt, emellett IRB bevezetési projektekben, valamint kockázatkezelési riportok kidolgozásában és automatizálásában működött közre. Gyakorlott SQL, SAS és VBA programozó, részt vett a Bankárképző bankszimulációs programjának továbbfejlesztésével kapcsolatos programozási feladatokban.

pollákzPollák Zoltán

A Nemzetközi Bankárképző Központ partner tanácsadója. A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mester-szakán kitüntetéses oklevéllel végzett közgazdász. Jelenleg a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken végzi PhD tanulmányait. A Bankárképzőnél főként IRB bevezetési projektekben, banki kockázatkezelési riportok automatizálásában, valamint adatpiac fejlesztési feladatokban működik közre. Európai Pénzügyi Tanácsadó képzésünk, valamint posztgraduális Bankmenedzsment (BADI) diplomaprogramunk oktatója. 

vanyikpVányik Péter

Szenior tanácsadó, közgazdasági tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta, 2014 óta dolgozik a Bankárképzőben. Minősítő és kockázati paraméterbecslő modellek kidolgozásában, kutatási tevékenységekben vett részt, emellett RCSA QA dokumentációk előállításának, ellenőrzések elvégzésének megtervezésében és automatizálásában, valamint IRB bevezetési projektekben működött közre. Ezekkel kapcsolatosan VBA és  SQL programozási feladatokat végzett el. 

 

Programinformáció

Tanfolyam dátuma Megrendelhető
Ár Kérjen ajánlatot!
Időtartam 1 nap
Helyszín Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. - 1011 Budapest, Szalag u. 19.
MegrendelhetőTovábbi információkért keresse kollegánkat
vagy kérjen személyre szabott ajánlatot!