Bankbiztonság aktuális kérdései

BIB NBK kozos program 2


Program

streaming nbkA képzés online módon kerül megtartásra.


A TANFOLYAM CÉLJA

Ismerkedjen meg a bankbiztonság aktuális kérdéseivel! Ismert előadók beszélnek arról hogy milyen kihívásokkal néz szembe a szakma a pandémiás helyzetben, milyen szabályozások születtek.
Az online közvetítésen lehetőség lesz kérdezni is az előadóktól. 

Az előadások online,  november 18. és 19. között 9.00-tól 12.00-ig zajlanak.Kinek ajánljuk?

A bankbiztonságot érintő területeken és a belső ellenőrzésen felelős funkciót, pozíciót betöltők részére a Bankszövetség által elismert közös szakmai vizsgát és a vizsgára felkészítő tanfolyamot szervezünk.

Ajánljuk minden, a törvény értelmében szolgáltató vagy szolgáltatónak minősülő szervezet munkatársa számára, akiknek az ügyfél-azonosításban, a pénzmosásra utaló jelek beazonosításában, bejelentésében szerepük van, a pénzügyi intézmények, biztosítók fizikai biztonsági kérdéseivel, IT és adatvédelemmel foglalkozó munkatársai számára, akik most kezdik a pályájukat ezen a munkaterületen, compliance munkatársaknak, belső ellenőröknek.

Technikai feltétel:
Felhívjuk figyelmüket, hogy az online képzések esetén a hallgatónak kell azokat a technikai eszközöket/feltételeket biztosítania, amelyekkel a képzésben részt tud venni, a Bankárképző a jelentkező részére az online tanfolyamok, elearning képzések, illetve a tantermi képzések elearning elemei megtekintéséhez számítógépes eszközöket nem biztosít. A Bankárképző nem vállal felelősséget azért, hogy az általa közzétett technikai feltételeket a jelentkező nem tudja teljesíteni, vagy/és annak a jelentkező eszközei nem felelnek meg. A képzésen a Bankárképző által használt Webex alkalmazáson (a Cisco szolgáltatása) keresztül tud részt venni A programot internetböngészőn vagy telepítve is tudja használni - a Google Chrome böngésző használata ajánlott az oktatáson való részvételhez. A rendszer optimális használatához célszerű olyan számítógépet vagy notebookot használni, amely saját, vagy külső web kamerával felszerelt, illetve amelyhez mikrofon vagy headset kapcsolódik. A kamera lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy egymást láthassák, a mikrofon vagy headset pedig a szóbeli kommunikációhoz szükséges. A hallgatók okostelefont, tabletet is használhatnak a meetingen való részvételhez, de azok kijelzőjének mérete miatt nem igazán hatékony eszközök. Stabil internet összeköttetés szükséges, hogy a képzés élő közvetítését folyamatosan nyomon tudja követni. A képzés megkezdése előtt a Webex programhoz való csatlakozás feltételeiről részletes tájékoztató anyagot küldünk.

Tematika

November 18. 9:00 -12:00 Biró Gabriella előadása

 • A távmunkáról és távoli munkavégzésről szóló MNB ajánlás
 • Az 26/2020. (VIII. 25.) MNB rendelet és a távoli ügyfél azonosítás
 • Az új 8/2020. (VI.22.) MNB ajánlás az Informatikai rendszerek védelméről
 • Az IT biztonsági szabályozás nemzetközi újdonságai (EU DORA, EBA ICT guideline, EIOPA ICT guideline, ESMA felhő)
 • Milyen csalási/visszaélési tendenciák láthatók az MNB oldalról, különös tekintettel az azonnali fizetési rendszer csalásmegelőzési aspektusaira

 

November 19. 9:00 -12:00 Jakab Péter előadása

 • COVID üzletmenetfolytonossági vonatkozásai, pandémiás krízis terv
 • COVID információbiztonsági specialitásai (hálózat méretezés, VPN, MFA home office környezetben, home office adatvédelmi, adatbiztonsági kérdései, DDOS elleni védelem (a DDOS a távmunkát is veszélyezteti)
 • COVID fizikai biztonsági vonatkozásai (ügyfélkezelés/elkülönítés, Call Centerek kockázatai, speciális takarítási, fertőtlenítési, felületkezelési eljárások, pool gépkocsik fertőtlenítése, maszkviselés kockázatai, hőmérőzés, egészségügyi adatok kezelésének adatvédelmi vonatkozásai, kontaktus kutatás, fertőzés gyanús alkalmazottak kezelése, szóba jöhető korlátozó intézkedések, kommunikáció stb.)

Ár

 • Tanfolyam ára: 110 000,- Ft + Áfa

Kapcsolat

 • Ügyfélkapcsolati menedzser: Regős Teréz
 • Információs vonal: 06-1/224-0714

Oktatók

birogBiró Gabriella
Programtervező matematikusként végzett 2004-ben az Eötvös Loránd Tudmányegyetem Informatikai Karán. Informatikai biztonsági felelősként dolgozott a Tata Consultancy Services budapesti fejlesztőközpontjában, informatikai biztonsági tanácsadóként pedig a KPMG és a PwC színeiben szerzett tapasztalatot, majd a Banco Popolare Hungary informatikai biztonsági vezetője, később az UniCredit Bank Hungary IT biztonsági és bankbiztonsági vezetője volt. 2018 januárjától a Magyar Nemzeti Bank Informatikai Felügyeleti Főosztályát vezeti. CFE, CISA, CISSP és CEH minősítésekkel rendelkezik, az (ISC)2 Hungary Chapter elnökségi tagja, az ISACA Budapest Chapter felügyelő bizottsági tagja és a WITSEC (Women in IT Security) alapító elnökségi tagja.

jakabpJakab Péter  |  Főosztályvezető - Raiffeisen Bank
Több mint 20 éve foglalkozik a komplex bankbiztonság legfontosabb elemeivel, így a fizikai és elektronikai védelmi rendszerekkel, információbiztonsággal, informatikai biztonsággal és kockázatelemzéssel, humán biztonsággal, csalásmegelőzéssel, incidens menedzsmenttel, valamint az üzletmenet-folytonosság és katasztrófa elhárítás tervezésével és menedzsmentjével, kritikus infrastruktúrák védelmi problémáival. E szakterületeken kiterjedt elméleti ismeretekkel és beosztásánál, feladatainál fogva széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik.

 

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2020. november 18. 9:00
Jelentkezési határidő 2020. november 17. 10:00
Ár 110 000 Ft + Áfa
Helyszín Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. - 1011 Budapest, Szalag u. 19.
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!