Hatékony riportkészítés – Excel programozási alapok

Program

e_1

Akár már ma is elkezdheti képzésünket!


Sok ideje megy el különböző jelentések elkészítésére? Ráadásul az egyhangúan ismétlődő fázisok monotonná teszik munkáját?

A tanfolyamon egyszerű példákon keresztül segítjük Önt mindazon ismeretek elsajátításában, amelyek mindennapi Excel feladatai során felmerülhetnek, és a Visual Basic segítségével elvégzésük jelentősen felgyorsítható.

Nem gond, ha még nem rendelkezik programozási előismeretekkel, mert ezen a kurzuson az alapoktól vezetjük végig a legfontosabb programozási tudnivalókon! A Bankárképző egy Magyarországon egyedülálló, 100%-ban online tanfolyamot kínál Önnek, ahol tapasztalt oktatóink tolmácsolásában videókon, gyakorló feladatokon keresztül sajátíthatja el a programozási alapokat.

Amellett, hogy bizonyos folyamatok automatizálásán keresztül rengeteg idő takarítható meg, a programozás – Bill Gates szavaival élve – „segít olyan gondolkodásmódot kialakítani, amely az élet valamennyi területén hasznos”.

Ez nem egy átlagos Excel Visual Basic programozási kurzus, ezt garantáljuk!

Már meg vannak az alapok, ám szeretné elmélyíteni tudását a témában? Haladó Excel programozási képzésünkön megteheti!

Kinek ajánljuk

Ez az a képzés, amely mindenkinek hasznos, aki munkája során Excelben dolgozik!

Miért jelentkezzen Ön is?
Hatékony riportkészítés – Excel programozási alapok kurzus...

 • oktató videóit akkor nyitja meg, amikor csak szeretné, és az ismereteket a saját tempójában sajátíthatja el;
 • videóit bárhol megnézheti, ahol csak szeretné – például számítógépéről otthonában, vagy akár mobiltelefonjáról útközben;
 • egy olyan egyszerű programnyelvvel ismerteti meg Önt, amelyre építve később más programnyelveket is könnyedén elsajátíthat;
 • a programozás alapjainak elsajátításán keresztül formálja gondolkodásmódját, amelyből az élet számos területén profitálhat
 • trénerei magabiztos felhasználói és rendszeres oktatói az Excel és Visual Basic programoknak, mindennapi tanácsadói tevékenységük során sokrétű tapasztalatot szereztek, amit most meg is osztanak Önnel.

Tematika

Ez nem egy átlagos Excel Visual Basic programozási kurzus, ezt garantáljuk! A képzés alatt átvett témakörök:

 1. Bevezetés a Visual Basic rejtelmeibe
  Először megismertetjük Önt a Visual Basic for Applications (VBA) program felületével, hogy később minden szükséges funkcióját könnyedén megtalálja.

 2. Objektumok
  Legegyszerűbb ismétlődő feladatainak automatizálásához segítünk Önnek elsajátítani a makrók rögzítésének alapjait. Mindössze néhány gombnyomással megtanítunk az Excelnek alapvető műveleteket, majd együtt értelmezzük a háttérben dolgozó programkódot.

 3. Változó deklaráció, alapvető szintaktikai szabályok
  Áttekintjük a konstansok és változók főbb különbségeit, típusait, valamint a VBA szintaktikáját és sajátosságait.

 4. Eljárások
  Egyszerű példákon keresztül megismerkedünk a szubrutinok és függvények írásának sajátosságaival.

 5. Hasznos utasítások, hibaelhárítás, jelszavas védelem
  Önnel is előfordult már, hogy begörcsölt bal kezének kisujja a Ctrl+C és Ctrl+V billentyűkombinációk sokszor ismétlődő lenyomása során? Ebben a fejezetben megtanulhatja, hogyan tegye hasonló utasításainak elvégzését villámgyorssá és görcsmentessé.

 6. Elágazások, feltételes utasítások
  A különböző programozási struktúrákkal színesen, humoros formában ismerkedhet meg. Hiszünk benne, hogy így az első hallásra száraznak tűnő anyag elé is szívesen fog leülni, és alig várja majd, mikor jelentkezhet be ismét e-learning felületére.

 7. Logikai műveletek

 8. Tömbök
  Neo, Trinity és Morpheus. Ismerősen csengő nevek egy világhírű filmből. De vajon mi közük lehet a Visual Basic-ben használt tömbökhöz? A választ csak egyféleképpen tudhatja meg….

 9. Bevezetés a ciklusok világába
  „…Képzeljük el, hogy egy nagy tál tejberizs van előttünk, olyan igazi menzás, kakaóval a közepén. Kétféle ember létezik: az egyik típus fogja és összekeveri a kakaót a tejberizzsel, a másik típus pedig először megeszi a szélét, ahol nincs kakaó, és a végére hagyja a finom csokis részt. Na, ez utóbbi típusú emberek könnyebben fognak megtanulni for ciklust írni…”

 10. Elöl- és hátultesztelő ciklusok
  A programozót holtan találják a lakásán a fürdőkádban. A csapból folyik a víz, és egy nagy, üres samponos üveg van mellette. Mi okozhatta az informatikus halálát? A rejtély megoldása segíteni fog megérteni az elöl-, illetve hátultesztelő ciklusokat.

E-learning

Áttekintő e-learning képzésünk saját fejlesztésű tudásfókuszú e-learning tananyagot tartalmaz:

 • Előadásanyag
  Korlátlan alkalommal visszanézhető videók témakörökre bontva hallgatóbarát formában (érthető, élvezhető és lépésről lépésre halad).

 • Kiegészítő jegyzetek
  Az előadás fóliái visszanézhetők, nehezebb érthető témáknál kiegészítő anyagok, feladatmagyarázatok segítik a megértést.

 • Házi feladatok
  A kiadott házi feladatok és kiegészítő feladatok az előadás anyagainak begyakorlására szolgálnak. Oktatóink egyesével értékelik és személyes visszajelzést küldenek a megoldott példákra.
 • Tudásmérő kérdések, kvízek
  Interaktív oktatási felületünkön azonnali tudásellenőrzésre is van lehetőség.

 • Kényelmesen, saját tempójában sajátíthatja el a tananyagot.

További információkról az e-learning tananyagokkal kapcsolatban munkatársunktól érdeklődhet! (Gaál-Schall Barbara)

Kapcsolat

Oktatók

schbGaál-Schall Barbara

Partner tanácsadó, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdász, 2011 óta dolgozik a Bankárképzőben. Belső tőkeszámítási modellek fejlesztésében, minősítő és kockázati paraméterbecslő modellek kidolgozásában vett részt, emellett IRB bevezetési projektekben, valamint kockázatkezelési riportok kidolgozásában és automatizálásában működött közre. Gyakorlott SQL, SAS és VBA programozó, részt vett a Bankárképző bankszimulációs programjának továbbfejlesz-tésével kapcsolatos programozási feladatokban.

pollákzPollák Zoltán

A Nemzetközi Bankárképző Központ partner tanácsadója. A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mester-szakán kitüntetéses oklevéllel végzett közgazdász. Jelenleg a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken végzi PhD tanulmányait. A Bankárképzőnél főként IRB bevezetési projek-tekben, banki kockázatkezelési riportok automatizálásában, valamint adatpiac fejlesztési feladatokban működik közre. Európai Pénzügyi Tanácsadó képzésünk, valamint posztgraduális Bankmenedzsment (BADI) diplomaprogramunk oktatója. 

Letölthető anyagok

Programismertető

 

Programinformáció

Tanfolyam dátuma E-learning képzés
Ár 95 000 Ft + ÁFA
95 000 Ft + ÁFA