IT aktualitások webinár - 8/2020.(VI.22.) MNB ajánlás alapján

BIB NBK kozos program 2

 

Program

streaming nbkA jelenlegi veszélyhelyzet miatt a képzés online közvetített formában indul. 


Az informatika területén az elmúlt évtizedekben tapasztalt hatalmas fejlődés a pénzügyi szektor napi működését is jelentősen átalakította. Napjainkra szinte nincs olyan üzleti folyamat, amelynek kiszolgálásában ne lenne érintett valamilyen informatikai megoldás.

Az alkalmazott informatikai eszközök sokszínűsége és a folyamatosan megjelenő új kockázatok azonban újfajta hozzáállást és megközelítést igényelnek az azokat használóktól. Manapság az informatikai eszközökben tárolt személyes, bank és értékpapír titkok értéke sokszorosan meghaladja magunknak a tárolásra szolgáló eszközöknek a tényleges értékét, valamint egyes üzleti folyamatok működési zavarai képesek akár vállalatok működését megingató pénzügyi veszteségeket is okozni.

Az informatikai rendszerek és bennük tárolt adatok kockázatokkal arányos védelmének kialakítása és folyamatos felügyelete éppen ezért egy jogszabályi elváráson alapuló az informatika és informatikai biztonság minden területére kiterjedő komplex feladat.

A webinárium során bemutatásra kerülnek az adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonságot érintő alapvető ismeretek és az ezeket érintő kockázatok, elsősorban a pénzügyi közvetítőrendszer intézményei, ezen belül főleg a banki megoldások vonatkozásában.

A hallgatók megismerhetik az érintett kockázatok kontrolljaira vonatkozó felügyeleti útmutatást
(8/2020. (VI.22.) MNB ajánlás az informatikai rendszerek védelméről), valamint az intézményekkel szemben támasztott adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonsági előírásokat, jogszabályokat és egyéb felügyeleti szabályozó eszközöket.

Tematika

  • 9:00-10:30 Szegfű László osztályvezető

  • 10:45-12:15 Szegfű László osztályvezető

Ár

A webinárum díja: 40.000 Ft + Áfa

Aki a 2021. tavaszi Aktualitások programsorozat legalább öt rendezvényére jelentkezik, 10% kedvezményt kap a teljes befizetendő díjból.

2021. TAVASZI AKTUALITÁSOK PROGRAMSOROZAT TOVÁBBI WORKSHOPJAI:

Kapcsolat

 

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2021. április 6. 9:00
Jelentkezési határidő 2021. április 1. 14:00
Ár 40 000 Ft + Áfa
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!