Online hitelezés - A távoli ügyfélátvilágítás és szerződéskötés

BIB NBK kozos program 2

Program

streaming nbkEzen a képzésen is biztosítjuk a választást a helyszínen vagy az élő online módon történő részvétel között.
Amennyiben a járványhelyzet indokolja, a képzés csak online módon kerül megtartásra.


 

A KURZUS TARTALMA

A kurzusunkon ismertetjük az online megoldásokkal történő ügyfélszerződésekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő technikai-jogi kérdéseket, elsősorban a hitelintézeti szektorra vonatkozóan. Bemutatjuk, hogy az egyes technológiai megoldások hogyan alkalmazhatók a vonatkozó jogi előírásoknak megfelelően, elősorban az ügyfelek távoli azonosítására, a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni jogszabályok szerinti átvilágítására, valamint az online szerződéskötésére fókuszálva.

A szerződéskötési folyamatban érintett fő fogyasztóvédelmi szempontokra is kitérünk: így például az ügyféltájékoztatásra, a szerződés ügyfélpéldányának hiteles átadására, a szerződés érvénytelenségre, egyéb különleges szabályokra, valamint az érintettek vonatkozásában az adatvédelmi és speciális titokvédelmi szabályokra. A képzésben nem kap hangsúlyt a hitelezésre vonatkozó nem technikai kérdések kezelése.

A KURZUS CÉLJA

A kurzus alapvető célja, hogy a résztvevők megismerjék a távoli szerződéskötés folyamatára vonatkozó technikai, informatikai és információbiztonsági jogszabályi előírásokat és ismeretet szerezzenek azok alkalmazhatóságára vonatkozóan is.

Kinek ajánljuk?

A kurzus elsősorban a hitelintézeti és a FinTech szektor szakemberei számára ajánlott, főleg az informatikai, informatikai biztonsági, jogi, ügyfélszolgálati, pénzmosási, adatbiztonsági, compliance és belső ellenőrzési területeken dolgozók kaphatnak hasznos ismereteket a távoli ügyfélazonosításra és szerződéskötésre vonatkozóan.

Tematika

  • Modul 1. - Általános áttekintés, az online szerződéskötés célja, hatása, előnyei
  • Modul 2. - Az online szerződéskötés módja, biztonsága, hitelessége, megfelelősége
  • Modul 3. - Az online szerződéskötés folyamatba illesztése, bevezetése
  • Modul 4. - A személyes- és titok körébe sorolt adatok kezelése az online hitelezés során

Ár

Az egynapos kurzus ára: 99.000,- Ft + ÁFA.

Oktatók

szegfulaszloSzegfű László
Magyar Nemzeti Bank - osztályvezető

Informatikus MSc. diplomáját és Adatvédelmi és adatbiztonsági jogi szakokleveles diplomáját egyaránt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte. A közigazgatásban CIO-ként eltöltött több mint egy évtizedet követően a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt Informatikai Biztonsági Igazgatóság konzorciumi csoportvezetője volt. 2014-től a Magyar Nemzeti Bank Informatikai felügyeleti főosztályán dolgozik, 2016. óta az Informatikai felügyeleti osztály vezetője. Számos szakképesítése mellett CISA, CDPSE és ISMS ISO 27001 LA minősítéssel is rendelkezik.

Kapcsolat

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2021. október 18. 9:00
Program vége 2021. október 18. 16:15
Jelentkezési határidő 2021. október 11. 23:55
Ár 99 000 Ft + ÁFA
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!