Compliance aktualitások workshop sorozat

BIB NBK kozos program 2

Program

streaming nbk  A jelenlegi veszélyhelyzet miatt a képzés online közvetített formában indul.


A félnapos webináriumokon a szakma ismert képviselői a compliance egy-egy területét, aktuális feladatait mutatják be példákkal, esettanulmányokkal – természetesen helyet adva a kérdéseknek, beszélgetésnek, a téma közös megvitatásának!

 • GDPR megfelelés aktuális kérdései
  • 2021. április 22. (9:00 – 12:15)
  • előadó: Dr Liber Ádám
 • A versenyjog aktualitásai, HR feladatok és compliance, M&A és compliance
  • 2021. május 12. (9:00 – 12:15)
  • előadó: Dr Horányi Márton
 • Belső vizsgálatok gyakorlata
  • 2021. május 20. (9:00-13:00)
  • előadó: Dr Farkas Ádám – Brázda Péter
 • A compliance etikai kérdései
  • 2021. június 24. (9:00-12:15)
  • előadó: Dr Tóth Ákos, Dr Lévai András

Kinek ajánljuk?

Kinek ajánljuk?

 • A versenyszektorban, állami szektorban dolgozó szakemberek részére, akik munkájához gyakorlati, a legjobb gyakorlatokon alapuló ismeretet szeretnének szerezni.

Milyen feladatokat lát el egy compliance-es? Milyen sajátosságokkal kell rendelkeznie egy itt dolgozó szakembernek?

 • A compliance feladatok ellátására a megfelelő szakemberek alkalmazása kulcsfontosságú. Compliance szakemberként a szakmai ismereteken túl fontos, hogy tisztességesen és elfogulatlanul tudjuk kezelni a felmerülő eseteket. Ehhez szükséges a motivációa folyamatos tanulása kollégákkal való szoros együttműködés és kommunikáció, valamint a komplex gondolkodásmód.

  Sokszor egy kis kitekintés is nagy segítséget tud jelenteni egy-egy compliance probléma megoldásában vagy áthidalásában, amihez kiváló alkalom a képzésünkön a szakmabeliekkel való beszélgetés. Akár a területre frissen belépőként, akár tapasztalt szakemberként értékes információkra és kapcsolatokra tehet szert a Vállalati compliance képzésünkön.

Technikai feltétel:

 • Felhívjuk figyelmüket, hogy az online képzések esetén a hallgatónak kell azokat a technikai eszközöket/feltételeket biztosítania, amelyekkel a képzésben részt tud venni, a Bankárképző a jelentkező részére az online tanfolyamok, elearning képzések, illetve a tantermi képzések elearning elemei megtekintéséhez számítógépes eszközöket nem biztosít.
  A Bankárképző nem vállal felelősséget azért, hogy az általa közzétett technikai feltételeket a jelentkező nem tudja teljesíteni, vagy/és annak a jelentkező eszközei nem felelnek meg. A képzésen a Bankárképző által használt Webex alkalmazáson (a Cisco szolgáltatása) keresztül tud részt venni A programot internetböngészőn vagy telepítve is tudja használni - a Google Chrome böngésző használata ajánlott az oktatáson való részvételhez.
  A rendszer optimális használatához célszerű olyan számítógépet vagy notebookot használni, amely saját, vagy külső web kamerával felszerelt, illetve amelyhez mikrofon vagy headset kapcsolódik. A kamera lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy egymást láthassák, a mikrofon vagy headset pedig a szóbeli kommunikációhoz szükséges. A hallgatók okostelefont, tabletet is használhatnak a meetingen való részvételhez, de azok kijelzőjének mérete miatt nem igazán hatékony eszközök. Stabil internet összeköttetés szükséges, hogy a képzés élő közvetítését folyamatosan nyomon tudja követni.
  A képzés megkezdése előtt a Webex programhoz való csatlakozás feltételeiről részletes tájékoztató anyagot küldünk.

Tematika

 

GDPR megfelelés aktuális kérdései
2021. április 22. (9:00 – 12:15)
Előadó: Dr Liber Ádám

 • Az adatvédelmi compliance ma már többről szól, mint a hozzájárulások puszta beszerzéséről vagy tájékoztatók és adatvédelmi szabályzatok elkészítéséről.
  Ez a terület az interdiszciplinaritás, a folyamatos és gyors technológiai változások, illetőleg a hatósági és bírósági jogalkalmazás által alakított terület. A képzés középpontjában ezért az adatvédelem és egy (nagy)vállalati adatvédelmi megfelelési program működtetéséhez szükséges alapok állnak, és azoknak szól, akik általános áttekintést szeretnének kapni erről a gyorsan fejlődő területről.
  A képzés résztvevői megismerhetik az EU általános adatvédelmi rendelet követelményeit, illetőleg az adatvédelmi követelményekhez kapcsolódóan bevált és jó gyakorlatokat, intézkedéseket, kontrollokat, valamint az adatvédelmi megfelelési program részeként való működtetésük alapjait.


A versenyjog aktualitásai, HR feladatok és compliance, M&A és compliance
2021. május 12. (9:00 – 12:15)
Előadó: Dr Horányi Márton)

 • A versenyjogi megfelelés a compliance egyik kiemelten fontos és komplex területe
  Különösen fontos szerepet játszik a versenyhatóságok aktuális gyakorlatának és a legújabb versenyjogi trendek ismerete.

  A webinárium egyrészt általános áttekintést nyújt a legfontosabb versenyjogi fejleményekről a Gazdasági Versenyhivatal, az Európai Bizottság és más uniós versenyhatóságok gyakorlata alapján, másrészt pedig két speciális területet vesz górcső alá, amelyek kiemelten a versenyhatóságok fókuszában vannak: ezek a HR területet érintő versenyjogi compliance és az M&A tranzakciókhoz kapcsolódó versenyjogi compliance.

  A webináriumot ajánljuk minden compliance területen dolgozó kollega számára, valamint a specilális fókuszpontokra tekintettel a HR feladatokat ellátó, illetve M&A tranzakciókat bonyolító kollegák számára is értékes információk fognak elhangzani.

Belső vizsgálatok gyakorlata
2021. május 20. (9:00-13:00)
Előadó: Dr Farkas Ádám – Brázda Péter


A compliance etikai kérdései
2021. június 24. (9:00-12:15)
Előadó: Dr Tóth Ákos, Dr Lévai András

Ár

Egy Webinárium alkalom ára: 40 000 Ft + Áfa / alkalom

Aki a 2021. tavaszi Aktualitások programsorozat legalább négy rendezvényére jelentkezik, 10% kedvezményt kap a teljes befizetendő díjból.


2021. TAVASZI AKTUALITÁSOK PROGRAMSOROZAT TOVÁBBI WORKSHOPJAI:

Kapcsolat

Előadók

barázdapBrázda Péter
2016. szeptemberétől 2017. decemberéig a Magyar Bankszövetség Biztonsági munkabizottság Humán- és fizikai biztonsági munkacsoport vezetője, közreműködik a Magyar Rendészettudományi Társaság Fizikai Védelmi és Intézkedés Módszertani Önálló Szakosztályában. Korábban az FHB Bank a csalásmegelőzési terület kialakítója, majd 2013. januártól a Bankbiztonsági és Csalásmegelőzési Főosztály vezetője, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. üzletbiztonsági vezetője. Jelenleg a Tungsram Ombuds program vezetője, vezető központi belső ellenőre és adatvédelmi felelőse.

Dr Farkas Ádám 200Dr. Farkas Ádám

Dr. Farkas Ádám a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett, jogász szakon. Pályáját a közigazgatásban kezdte, majd a pénzügyi szektorban tevékenykedett, compliance területen.
2017 óta az EY munkatársa, az EY compliance tanácsadással foglalkozó Felelős Üzleti Működés Szolgáltatások területének vezetője. Rendszeresen előad, oktat és publikál compliance-hez köthető témakörökben, társszerzője a „Compliance alapkérdései – az etikus vállalati működés elmélete és gyakorlata” c. könyvnek. Jogi és közigazgatási szakvizsgával, Certified Fraud Examiner és Certified Information Systems Auditor minősítéssel rendelkezik.

horanyimartonDr. Horányi Márton

Márton a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által tartott versenyjogi szakjogász képzés előadója, a Versenyjogi Kutatóközpont és a Magyar Vállalati Compliance Társaság tagja, egyben a Baker & McKenzie Budapest versenyjogi csoportjának partnere. Márton kiváló versenyjogász, számos nemzetközi vállalat versenyjogi compliance programját ő készítette el, illetve rendszeresen tart versenyjogi compliance tréningeket.

  

Dr Lévai András x200Dr. Lévai András
Jogi Vezető - CE Ethics & Compliance

András 2009 – 2019 között a TESCO-nál dolgozott, előbb, mint jogtanácsos, aztán 1 évig, mint belső ellenőr, majd 2014-től, mint a magyarországi Tesco jogi vezetője, végül 2016-tól mint a közép-európai régió Ethics & Compliance vezetője. Ezen időszak alatt – a szokásos jogi feladatok mellett - András több nagy projektet (pl. Clubcard, Tesco Mobile, online üzletág bevezetése) támogatott jogi oldalról, illetve jelentős tapasztalatra tett szert a compliance területén is. A 2019. őszén András a Market Csoporthoz ment át, ahol a teljes cégcsoport jogi igazgatójaként az egyes beruházások jogi támogatása mellett a compliance rendszer bevezetése és annak megerősítése is a feladatát képezi.

Dr. Liber áDr. Liber Ádám
Ügyvéd, partner - PROVARIS

Liber Ádám a PROVARIS adatvédelemre, informatikai jogra és iparjogvédelemre szakosodott partner ügyvédje. Ádám felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítéssel, versenyjogi szakjogászi képzettséggel és számos nemzetközi adatvédelmi minősítéssel rendelkezik (CIPM, CIPP/E, FIP). Másfél évtizedes tapasztalata van hazai és multinacionális vállalatok személyes adatok kezelésével, adatvédelmi auditokkal, adattovábbítási és adatfeldolgozási szerződések készítésével, továbbá magyar és európai adatvédelmi megfelelési projektek lebonyolításával kapcsolatosan. Rendszeresen képvisel adatkezelőket az adatvédelmi hatósági, illetőleg adatvédelmi hatóság közigazgatási határozata felülvizsgálatával kapcsolatos eljárásokban bíróságok előtt. Liber Ádám több mint tíz éve a DataPrivacy.hu blog főszerkesztője; jelenleg a Magyar Versenyjogi Egyesület főtitkári pozícióját is betölti. 

Dr Tóth Ákos 200Dr. Tóth Ákos

Compliance lawyer (LL.M.) and Head of Group Compliance and AML with overall responsibility for shaping the culture of compliance/AML throughout the whole organization for all Porsche companies and for all business units (wholesale, retail and financial services)in Hungary. Also leading Porsche Holding's (and Volkswagen AG's) activities in Hungary with regard to the Independent ComplianceMonitor and Independent Compliance Auditor Larry D. Thomson according to the January 2017 settlement agreements (PleaAgreement and Third Partial Consent Decree) with the U.S. Department of Justice (DoJ). An experienced Compliance/AML Officer and Expert with a demonstrated history of working in the banking, financial and automotive industry. Skilled in International Sanctions, InternalAudit, Analytical Skills, Banking, Fraud, Anti-Money Laundering, Anti-Terrorist Financing and Anti-corruption. Strong finance and compliance/AML professional with a Doctor of Law (J.D.) degree from University of Szeged, Compliance LL.M. from University of Miskolc and a certified Anti-Money Laundering Specialist.

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2021. április 22. 9:00
Program vége 2021. április 19. 12:15
Jelentkezési határidő 2021. április 18. 23:55
Ár 40.000 Ft + Áfa / webinárium
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!