Fulltext alt text

Popovics László

Deltec Bank and Trust Limited

A Bank Chief Digitalization Officer – Digitalizációért felelős vezetője.

A Deltec Bankot megelőzően az OTP Bank Elosztott Rendszerek Fejlesztéséért felelős vezetője volt, ahol közel száz fős csapatot épített fel. A zöldmezős szervezeti egység eredményei magukért beszélnek. A csapat felépítésével párhuzamosan másfél év alatt leszállította a Bank azonnali fizetésért felelős egyenleg kezelő rendszerét, amely az azonnali fizetés kiszolgálása mellett több évtizede fennálló műszaki problémákat is megoldott. A rendszer különlegessége, hogy két év alatt 0 másodperc tervezett, és nem tervezett leállással büszkélkedhet. Ritka az a rendszer, amely ténylegesen 100%-os rendelkezésre állást biztosít, még ritkább, amely mind ezt költséghatékonyan teszi.

Az elosztott rendszerek fejlesztése mellett az IT innovációkért is felelt, amely keretein belül foglalkoztak mesterséges intelligenciával, blokklánccal, és kevert valósággal. Az utóbbi keretében 2018-ban a világon először demonstrált a csapat egy holografikus telepresence megoldást.

A műszaki megoldások mellett fontos érdeklődési területe a szervezet fejlesztés – elsöprő innovációval rendelkező műszaki megoldásokat csak kivételes csapattal lehet létrehozni. Szervezetfejlesztési munkáját a HRBest 2020-ban a Jövőálló szervezet kategóriában aranyéremmel díjazta. Szintén 2020-ban elnyerte a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének – Év informatikai vezetője különdíját.

Jelenleg a London University-n Mesterséges Intelligencia mérnök képzésen vesz rész, ezzel párhuzamosan a Deltec Bank rendszereinek és folyamatainak a megújításán dolgozik. A nemzetközi karriernek köszönhetően nemzetközileg elismert pénzügyi és technológiai szakemberekkel dolgozhat együtt.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image