Fulltext alt text

Mayer-Timári Júlia

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. 

Szakmai vezető

2011 óta a Bankárképző állandó tagjaként a FEBI képzés szakmai vezetője; emellett pénzügyi, hitelezési témájú képzések vezető- vagy társoktatója.

A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem 2005-ben Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakirányon. Az MKB Bankban Stratégia és Üzletpolitika területen dolgoztam, emellett pályám kezdetétől oktattam a Bankárképző pénzügyi témájú képzésein, többek között a BADI, VAP, FEBI kurzusokon. Hamar kikristályosodott, hogy az oktatói pálya áll igazán közel hozzám, ráadásul a Bankárképzőben nem csak száraz elmélet oktatására nyílik mód, de a kiscsoportos, a hallgatókat aktívan bevonó képzésre is, ami különösen közel áll a szívemhez. Így 2011 óta már a Bankárképző állandó tagjaként vagyok a FEBI képzés szakmai vezetője, emellett pénzügyi, hitelezési témájú képzések vezető- vagy társoktatója. Angol és francia nyelvből közgazdasági szakmai felsőfokú, német nyelvből közgazdasági szakmai középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Miért is tartom fontosnak a Pénzügyi és befektetési ismeretek modult?

A termékeket, amiket a hallgatóink a bankfiókban értékesítenek, azokat valóban értik és átlátják? Az a célom, hogy igen, határozottan így legyen – akár egy egyszerű Állampapírról vagy egy származtatott befektetési alap jegyéről van szó. Hiszen érdemi segítséget egy ügyfélnek ők is akkor tudnak adni, ha magabiztos tudás van a birtokukban.

A képzés során az egyes termékekben rejlő lehetőségeket és a kockázatokat is alaposan átbeszéljük (és igen, indokolt a többesszám, mert a hallgatók aktív bevonásával ez közös munka!); végül pedig a teremben lévőkkel ügyfél-szituációkat kialakítva hasznosítjuk a tanultakat. Eddig felületesen ismert fogalmak a helyükre kerülnek: mi is a diszkontálás, hogy számoljuk ki az annuitást, hogy árazunk Állampapírt, mit jelent egy határidős ügylet és hogy kötöm meg…, mit jelent a kapitalizáció vagy a fedezeti ügylet? Nem értékesítési tréningről van szó, hanem arról, hogy meggyőzően, szakszerűen és az ügyfél számára érthetően tudjuk bemutatni a pénzügyi szolgáltatásokat.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image