Fulltext alt text

dr. Tomori Erika

Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda

partner

 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem. Bár jogászként a Bankárképző előadói között kakukktojásnak számíthatok, a pénzügyi ismeretek jogi szempontú megközelítésével, és azzal, hogy a modern magyar pénzügyi piacokat a létrejöttüktől volt módom megismerni, e sajátos nézőponttal és tapasztalatommal hasznosan ki tudom egészíteni a gazdasági szemléletű bankár- és pénzügyi szakember képzést.

Banki jogtanácsosi múlt után a pénzügyi jog területére szakosodott ügyvédi iroda tagjaként dolgozom, immár már több mint 30 éve. Kiemelt szakterületemmé a tőkepiac, a pénzügyi és befektetési szolgáltatások, a befektetési alapok és a tőzsde vált.  Ezidő alatt a magyar pénzügyi piac legtöbb fontos szereplőjével kapcsolatba kerültem, megismertem a jellemző problémákat, és a kérdésekre adható válaszokat is. Magyarország uniós csatlakozásával és a magyar pénzügyi szereplők nemzetközi kapcsolataival a munkámban szerepet kaptak a nemzetközi tárgyú ügyletek is.

Örülnék, ha a piacon megfelelően felkészült szakemberek nyújtanának szolgáltatásokat kellő információval rendelkező ügyfelek számára. Ennek érdekében aktívan részt veszek tudásom megosztásával mind a jogász, mind a nem jogász szakemberek képzésében a szakirányú felsőfokú, illetve a piaci képzések során: hosszú ideje oktatok az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara másoddiplomás képzésein, és a kezdetek óta a Bankárképzőben is. Én felelek a Tőzsdei Szakvizsga jogi moduljáért és a Bankárképző EFFAS (CEFA) képzésének jogi moduljáért. Az ELTE és a Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense vagyok. Ügyvédi tevékenységemet a Budapesti Ügyvédi Kamara az Eötvös Károly díjjal ismerte el. Büszke vagyok arra is, hogy hosszú évek óta tagja vagyok a BAMOSZ Etikai Bizottságának.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image