Fulltext alt text

Dr. Gulyás Éva

Budapesti Corvinus Egyetem

Tanszék számviteli vezető

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetői tanszékének adjunktusa, emellett IFRS szakértőként támogatja a treasury ügyletek támogatására szakosodott FX Software Zrt munkáját.

Munkája során szerteágazó tapasztalatot szerzett a lízingügyletek területén, valamint a magyar számvitel és adózás, az US-GAAP és az IFRS területén.

A Citibank valamint az ABN AMRO Eszközlízing Zrt.nél a lízing üzletág számviteli vezetője volt, majd főkönyvelőként dolgozott a CIB lízing csoportjában.

Tanácsadóként részt vett a Lombard lízingcsoport IFRS jelentéseinek, devizapozíciós nyilvántartásainak, valamint az IAS-konform értékvesztés-számításának kialakításában, valamint kisebb hazai bankok IFRS-ekre történő áttérésében.

1996 óta a Budapesti Corvinus Egyetem számvitel oktatásának fejlesztésén dolgozik. A Vezetői Számvitel tantárgyak területe mellett részt vett a Számviteli beszámolók tantárgy oktatásában is. Jelenleg a Hitelintézeti számvitel, a Hitelintézetek könyvvizsgálata és ellenőrzése, valamint angol nyelven a Financial Statements and analysis tárgyak oktatásáért. A témában való szakértelmét is jelzi, hogy munkássága során számos publikáció, könyv, folyóirat és cikk köthető a nevéhez.

1995-től okleveles könyvvizsgáló, szakterületén pedig 2014-ben PhD fokozatot, 2016-ban pedig az ACCA DIPIFR diplomáját szerezte meg

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image