LAKOSSÁGI BANKSZÁMLA DÍJAK KIVÁRÁS A PIACON?

A bankok az elmúlt félévben alig változtattak lakossági bankszámla kondícióikon. Mindezek mellett a bankok között megfigyelhető nagyságrendi különbségek továbbra is megmaradtak. Ezért továbbra is érdemes körülnézni a piacon, s a saját pénzügyi szokásainknak megfelelő számlát választani, ezzel jelentős összegek takaríthatóak meg.

További részletek

BANKÁRKÉPZŐ MIKROVÁLLALATI BANKSZÁMLAINDEX ELEMZÉSE

A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások száma meghaladja a 650 ezret, melyek 95%-a mikrovállalkozás. A vállalkozásoknak érdemes körültekintően kiválasztaniuk a számlavezető bankjukat, mivel a kereskedelmi bankok által kínált számlacsomagok közötti tudatos választással jelentős, havi szinten akár 30-40%-os megtakarítást is elérhetnek.

További részletek

Ingyenes készpénzfelvétel mellett egyre dráguló számlacsomagok?

Bankárképző Bankszámlaindex, 2015. január

A fogyasztók számára a jogszabály által előírt ingyenes készpénzfelvételre 2014 februárjától van lehetőség, és közel egy év távlatából elmondható, hogy az ügyfelek döntő többsége kérte az ingyenességet, ezzel párhuzamosan azonban a legtöbb bank eltörölte a korábban akciósan alacsonyan tartott készpénzfelvételi díjakat. Az egyes bankok a tranzakciós illeték és a változatlanul magas szinten tartott bankadó miatti költségnövekedés kompenzálására különböző megoldási stratégiákkal jöttek elő, azonban az szinte mindenkinél közös volt, hogy a költségnövekedés jelentős részét – igaz változó mértékében – az ügyfelekre hárították át.

Tovább>>

Lakossági bankszámlák költségei: rejtett áremelések a pénzügyi rezsicsökkentés mögött

Bankárképző Bankszámlaindex 2014. július

Az idén február óta törvényi kötelezettség alapján biztosítandó havi két ingyenes készpénzfelvétel jelentősen, havonta átlagosan 300 Ft-tal csökkentette az ügyfelek számlavezetéssel és banki tranzakciókkal kapcsolatos pénzügyi terheit, amely az összes költséget nézve még akkor is megéri a legtöbb ügyfélnek, ha az egyéb banki műveletek díjai viszont az év eleje óta folyamatosan, bankonként változó mértékben, de egyre növekedtek. Márpedig ha alaposan összehasonlítjuk a tavalyi év végi és az idén június-júliusban hatályba lépő bankszámla kondíciós listákat, bizony a legtöbb banknál ezt tapasztalhatjuk. A kieső bevételeik pótlására törekvő bankok részéről persze számíthattuk ezekre a lépésekre, ezért is érdemes a legújabb konstrukciókat megismerni, hiszen adott esetben egy számlacsomaggal-váltással éves szinten akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk.

Tovább>>