Továbbra is változatlanok a bankszámlaköltségek egyre nagyobb szerepet kap a technológia fejlettsége a bankok közti erős versenyben

A legtöbb bankszámla esetében csak minimális díjnövekedés ment végbe a legutóbbi, fél évvel ezelőtti elemzés óta. Az elmúlt években jelentős mértékű bérnövekedés történt Magyarországon, így a Bankárképző elengedhetetlennek tartotta a referenciacsoportok korszerűsítését. A megváltozott körülmények miatt több esetben is magasabb kategóriájú bankszámlatípust párosítottunk az egyes ügyfélszegmensekhez.

További részletek

Lakossági bankszámla díjak Kivárás a piacon?


A bankok az elmúlt félévben alig változtattak lakossági bankszámla kondícióikon. Mindezek mellett a bankok között megfigyelhető nagyságrendi különbségek továbbra is megmaradtak. Ezért továbbra is érdemes körülnézni a piacon, s a saját pénzügyi szokásainknak megfelelő számlát választani, ezzel jelentős összegek takaríthatóak meg.

További részletek

Bankárképző mikrovállalati bankszámlaindex elemzése


A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások száma meghaladja a 650 ezret, melyek 95%-a mikrovállalkozás. A vállalkozásoknak érdemes körültekintően kiválasztaniuk a számlavezető bankjukat, mivel a kereskedelmi bankok által kínált számlacsomagok közötti tudatos választással jelentős, havi szinten akár 30-40%-os megtakarítást is elérhetnek.

További részletek