Stressztesztek a gyakorlatban


 

Program


MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK?
A válság egyik legfontosabb tapasztalata, hogy a pénzintézeteknek sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a kockázatok előzetes feltárására, a működésüket alapvetően befolyásoló krízishelyzetek kezelésére. A stressztesztek ezt a felkészülést segítik, így mára mind a banki, mind a felügyeleti intézmények gyakorlatában kiemelkedően fontos eszközzé váltak. A stressztesztek használatával a bankok időben képesek felismerni a stabilitásukat veszélyeztető kockázatokat. Tervszerű használatuk egyaránt erősíti az egyedi intézmények, és a teljes pénzügyi rendszer stabilitását.

A KURZUS CÉLJAI
Megismertetni a résztvevőket a stressztesztek folyamatával, és a banki gyakorlatban betöltött szerepével. A tanfolyam a kockázati pályák felépítésétől egészen a stresszteszt végső eredményéig vezető utat bemutatja. A tanfolyam során a résztvevők nemcsak a stressztesztelés folyamatát tanulják meg, hanem annak kommunikációjával, a felsővezetés számára levonható következtetésekkel is foglalkoznak.

Kinek ajánljuk

Olyan már néhány éves banki tapasztalattal rendelkező dolgozóknak, akik részt vesznek a stressztesztelés folyamatának egyes feladataiban, illetve mindazoknak, akik munkájuk során beépítik a stressztesztelés tapasztalatait a döntési folyamatokba. 

Kapcsolat

  • Ügyfélkapcsolati menedzser: Lájer Enikő  
  • Információs vonal: 06-1/224-0715

Oktatók

némethk

Németh Krisztián
Tanácsadó - Bankárképző

A Budapesti Corvinus Egyetem mesterszakán végzett közgazdász. A Bankárképzőben elsősorban hazai és nemzetközi ICAAP projektekkel és stressz teszteléssel foglalkozik. Részt vesz továbbá rating/scoring modellek kialakításában, valamint Big Data elemzésekben.

Programinformáció

Tanfolyam dátuma Megrendelhető
Ár Kérjen ajánlatot!
MegrendelhetőTovábbi információkért keresse kollegánkat
vagy kérjen személyre szabott ajánlatot!