Banki IT projektmenedzser képzés (4 nap)

Program

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Bankárképző közös képzésének célja, hogy alapvető projekt-irányítási ismereteket adjon banki IT projektek megvalósításához.

Milyenek az agilis és a dinamikus projektmenedzselési módok? Melyik hatékonyabb? Milyen kockázatai vannak az egyes típusoknak?

A képzés célja, hogy:

  • alapvető projekt-irányítási ismereteket adjon banki IT projektek megvalósításához;
  • a hallgatók használható gyakorlati tudást szerezzenek a projekt terjedelmének meghatározásához, a projekt működőképes megtervezéséhez, minőségi, határidő- és költségterv szerinti lebonyolításának menedzseléséhez.

A képzés végigköveti egy hagyományos projekt:

  • életciklusát (tervezés, indítás, végrehajtás, zárás), 
  • irányításának szervezeti kereteit, eszközeit, 
  • kockázatainak kezelését 
  • és a projekt bevezetéséhez szükséges változáskezelési és kommunikációs feladatokat.

A képzés a projekt menedzsmentelméleti megalapozásán túl esettanulmányokon keresztül, tapasztalt gyakorló szakemberek bevonásával ad a hallgatók kezébe a mindennapi munka során alkalmazható gyakorlati ismereteket.

Tanúsítvány

A képzést írásbeli vizsga zárja. A vizsgát sikeresen teljesítők a Bankárképző által kiadott „Képesített banki IT projekt menedzser szakértő” tanúsítványt kapják.

Időpontok: 2018. november 15., 22., 29. és december 6.
Tervezett vizsga: 2018. december 13.

Kinek ajánljuk?

A képzést olyan szakembereknek ajánljuk, akik

  • projektirodán, informatikai vagy bankszakmai (back-office, üzleti területek, termékfejlesztés, kockázatkezelés) területen dolgoznak;
  • IT rendszer-bevezetési projektfeladatok megoldásában szeretnének versenyképes tudást és gyakorlatot szerezni;
  • ilyen területen szeretnének dolgozni a jövőben.

Ajánljuk továbbá azon hitelintézeti munkatársaknak is, akik munkájuk során IT projektekkel kerülnek kapcsolatba, és a projektek sikeressége érdekében tudásukat alapvető projektirányítási ismeretekkel kívánják megerősíteni.

Tematika

1. nap
• Bankszakmai alapképzés
• Banki IT architektúrák és IT biztonság

2. nap
• A projektmenedzsment alapjai

3.nap
• A Microsoft Projekt-tervező szoftver használata
• A projekt sikeréhez szükséges kulcsfunkciók és képességek

4. nap
• Banki esettanulmányok, gyakorlati feladatok – banki környezetben
• Projekt portfolió menedzsment

Ár

Tanfolyam ára: 310 000,- Ft + Áfa
Vizsgadíj: 20 000 Ft + Áfa
Pótvizsgadíj: 20 000 Ft + Áfa

Kapcsolat

Oktatók

cserna jozsef 168x200Cserna József

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke. 1985-ben az ELTE programtervező matematikus szakán végzett. Az azóta eltelt időben több hazai és külföldi cégnél töltött be vezető pozíciót. (Paksi Atomerőmű, Bechtel, Budapesti Értéktőzsde, Synergon, Eurobroadband, Expertive) Több, mint 25 éve foglalkozik projektmenedzsmenttel. Sok éven keresztül vezetett hazai és nemzetközi csapatokat, szervezeteket, amelyek projektorientált működést valósítottak meg. Több évet töltött az USA-ban és dolgozott több nyugat-európai országban komplex nagy beruházási és IT projekteken.

kalman istvan 168x200Kálmán István

Mérnök-közgazdász, az Expertive Kft. vezető tanácsadója, okleveles szenior projektmenedzser (IPMA B). Korábban évekig egy rendszerintegrátor társaság komplex IT projektjeit vezette. Több, mint tíz éve az operatív projektvezetésen felül a vállalati projektmenedzsment kultúrafejlesztés minden területén végzett tanácsadói feladatokat: közepes és nagyvállalati környezetben, a telco szektortól a közigazgatáson és a pénzügyi szektoron keresztül az energetikáig, az IT támogató eszközök bevezetési projektjeinek trénere.

torok peter 168x200Török Péter

Mérnök informatikus MSc, MBA, IPMA-B.  2012-ben végezte el a Bankdiploma programot. Húsz éve dolgozik informatikai és menedzsment tanácsadóként, ebből több mint tíz évet komplex informatikai projektek tervezésével és végrehajtásával volt megbízva. Jelentős tapasztalatokat szerzett az üzleti igény portfolió-, IT projekt portfolió menedzsment, valamint az IT governance terén. 2010 óta - tanácsadói csapatával - a legjelentősebb magyar telco, ICT vállalatok, bankok és biztosítók informatikai stratégiáját dolgozta ki és működik együtt ezeknek a terveknek a sikeres végrehajtásában. Jelentős időt és energiát szentel a tanulásnak és a tanításnak.  Vendég előadó több egyetemen különböző menedzsment témákban. 

TomkoTomkó Emőke Lívia

Közgazdász, 10 éves tapasztalattal rendelkezik informatikai projektek üzleti elemzői feladatainak elvégzésében, illetve projektek vezetésében. Közreműködött államigazgatási szervezetek és pénzügyi szolgáltatók által kivitelezett átfogó, alaptevékenységeket támogató fejlesztések koncepciójának kidolgozásában, megvalósításában, bevezetésében; egyéb, támogató folyamatokat kiszolgáló rendszerek (pl. adatszolgáltatás) továbbfejlesztésében. Az informatikai projektek bevezetési szakaszában aktívan részt vállalt a szervezeti és folyamatszabályozási változások menedzselésében.

Letölthető anyagok

Programismertető

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2018. november 15. 9:00
Program vége 2018. december 13. 16:15
Jelentkezési határidő 2018. november 14. 12:00
Ár 330 000 Ft + Áfa
330 000 Ft + Áfa