Vállalati konszolidált beszámolók elemzése

BIB NBK kozos program 2

Program

Az MNB elvárja, hogy az intézmény az ügyfélcsoportba sorolást minden olyan személyre és szervezetre vonatkozóan végezze el, amellyel szemben a CRR szerinti kitettsége áll fent, vagy amellyel kockázatvállalással járó szerződés kötését tervezi. Az egy csoporthoz tartozó vállalkozások azonban nem feltétlenül készítenek konszolidált beszámolót, ugyanakkora megalapozott döntéshez szükséges lenne az együttes értékelés és elemzés. Ehhez nyújtunk segítséget ezzel a programmal, amelyben bemutatjuk, hogy kell egy kvázi konszolidációt elvégezni.

Megfelelő létszámú jelentkező esetén a tanfolyamot egyeztetett időpontban, kihelyezett formában is meg tudjuk tartani!

Kinek ajánljuk?

A képzést  a hitelintézeteknél a vállalat hiteligények elbírálásával, hiteldöntések előkészítésével, elemzésével foglalkozók és kockázatkezelők számára ajánljuk.

Tematika

 • Konszolidáció elvei - Ügyfélcsoport meghatározására vonatkozó szabályozói elvárások. Konszolidáció jelentősége, szerepe.
 • Konszolidáció lépései - példák alapján
 • Mi indokolhatja a kvázi konszolidáció elvégzését? - Esettanulmány
 • Konszolidációs feladatok, a konszolidáció lépései
  • A tőkekonszolidáció
  • Az adósságkonszolidáció jelentése, tartalma
  • A ráfordítások és bevételek konszolidációjának jelentése, tartalma
  • Közbenső eredmény kiszűrése
  • A társasági adókülönbözet megállapítása
 • Kvázi konszolidáció elvégzése

Ár

Workshop ára: 99.000,- Ft + ÁFA

Oktatók

berendi judit 168x200Berendi Judit

A Bankárképző partner tanácsadója, jelentős banki tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik a banki termékfejlesztés, finanszírozás és work-out területen. Kiemelt szakmai területe a KKV-k kockázatainak értékelése. Vezető oktatója a KKV finanszírozás, valamint a kockázatelemzés és belső ellenőrzés témakörű tanfolyamoknak.

cziljak laszlo 168x200Czilják László

Mérlegképes könyvelők és adótanácsadók, számviteli, tanácsadói, adószakértői tevékenységet végeznek több mint 20 éve. Jelenleg közel száz vállalkozás munkáját segítik számvitelhez kapcsolódó szolgáltatásokkal, de jelentős azon partnereik száma, akik emellett igénybe veszik a számlázás, bankszámla-kezelés, likviditástervezés, támogatások elszámolása, stb. szolgáltatásaikat is.

A vállalkozások számára komplex üzletviteli tanácsadást is végeznek, így pénzügyi tervezést, adótanácsadást, számviteli tanácsadást - elősegítve gazdasági tevékenységüket, biztosítva az adminisztratív hátteret, tehermentesítve ezzel a vállalkozások menedzsmentjét. Emellett szervezet átvilágítási és követeléskezelési tanácsadás területen is dolgoznak. 

Kapcsolat

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2022. november 8. 9:00
Program vége 2022. november 8. 16:15
Jelentkezési határidő 2022. október 30. 23:55
Ár 99 000 Ft + ÁFA
Időtartam 8 óra