MiFID II speciális szakmai képzés

Az ügyfelek számára befektetési információt nyújtó és befektetési tanácsadást végző meghatározott szakmai készségek és kompetenciák birtokában kell lenniük tevékenységük végzéséhez. A 37/2017. számú MNB rendelet határozza meg részletesen a piaci szereplők munkatársainál elvárt szakmai képességekre és kompetenciákra vonatkozó jogszabályi elvárásokat. A befektetési szolgáltatóknak rendszeresen képezniük és felül kell vizsgálniuk a munkatársak szaktudását a szabályozás, a piac és a termékek változásai alapján – erre a cégen belül képzési programot is ki kell alakítani.

A három modulból álló speciális képzési programnak tartalmaznia kell

  • a tőkepiaci általános ismereteket,
  • a szabályozás változásához, a piaci termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos hozzáértést, valamint
  • az alkalmasság-értékeléshez kapcsolódó elvárásokat.

A jogszabályalkotó nemcsak az ismeretek egyszeri átadását és a vizsgáztatást, hanem a folyamatos szinten tartást és a rendszeres értékelést várja el. Ha valamely alkalmazott nem felel meg a vizsgán, kizárólag felügyelet alatt nyújthat befektetési szolgáltatást vagy információt.

A jogszabálynak megfelelő keretrendszer kialakítása jelentős erőforrást igényel. A Bankárképző által kialakított e-learning speciális képzési program eredményes tudásátadást és a hatékony tudásfelmérést biztosít - optimalizálva az intézménynél történő erőforrás ráfordítást is.

A kurzus angol nyelvű változatát „MiFID II szakmai képességek és kompetenciák angol nyelven” címen találja.

Kérje szakértő munkatársaink segítségét, hogy megfeleljen a jogszabályi előírásoknak!

Lakatos Veronika
+36-1-224-0703

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2019. december 4. 12:00
Ár 100 000 Ft
100 000 Ft