Európai Pénzügyi Szaktanácsadó - EPT


Képzés

TANÁCSADÁS FELSŐFOKON
A Bankárképző és a Budapesti Gazdasági Egyetem szakmai támogatásával

 
Elképzelted már, hogy pénzügyi-befektetési tanácsadóként tevékenykedj?

A pénzügyi tanácsadók iránt egy folyamatosan emelkedő igény tapasztalható. Ez a jelenség nagyban köszönhető annak, hogy az elmúlt évek negatív tapasztalatai az embereket egyre tudatosabb öngondoskodásra és pénzügyeik tudatos tervezésére sarkallja. Jelentős igény mutatkozik a szakértő, megbízható segítségre, vagyis általános szükség van szakképzett pénzügyi-befektetési tanácsadókra. Most lehetőséget kínálunk, hogy megszerezd mindazt a tudást, amellyel sikeres és elismert tanácsadóvá válhatsz.

„Jól felkészült oktatók, logikus felépítés, egyszerű fogalmazás, közérthetőség.”

2018 szeptemberében ismét elindítjuk Európai pénzügyi szaktanácsadó képzésünket, mellyel két félév alatt befektetési tanácsadóvá válhatsz. A képzés célja olyan szakemberek képzése és továbbképzése, akik elsősorban kiemelt lakossági ügyfelek kiszolgálásával, a részükre nyújtott pénzügyi-befektetési tanácsadással foglalkoznak.

Egyetemi oklevél és nemzetközileg elismert képesítés két félév alatt? Ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, és jelentkezzen!

Kinek ajánljuk?

A szakirányú továbbképzés széleskörű tudást kínál a befektetési tanácsadási területen előre lépni, valamint az oda belépni kívánók számára egyaránt. Ajánljuk a jelenleg is pénzügyi szektorban dolgozó szakembereknek, a más szakmában tevékenykedők és a pályakezdő frissdiplomások számára egyaránt.

Az Ön számára is megfelelő választás képzésünk, amennyiben:

ept honlap neni             ept_honlap_bacsi.png

 

 • karrierváltásban gondolkodik
 • család vagy munka mellett szeretne tanulni
 • saját vállalkozása sikerességét szeretné növelni
 • saját befektetéseinek kezelése céljából szeretne szaktudást gyűjteni
 • rugalmas, de hatékony oktatásra vágyik
 

 

 • befektetési vagy pénzügyi tanácsadó, esetleg privát bankár
 • szeretné elmélyíteni vagy felfrissíteni meglévő szakmai tudását
 • szeretne naprakész, a legfrissebb szabályozásoknak megfelelő tudást szerezni
 • előrébb lépni karrierjében
 • gyakorlatorientált képzésen részt venni
 • külföldi elhelyezkedésben gondolkodik

 

Tantárgyak

A tanév menete és a követelmények

A két szemeszteres képzés során a hallgatóknak 10 tantárgyat kell sikeresen teljesíteniük. A képzés egyetemi tanrend szerint működik: a szorgalmi időszakban tanórák vannak, amit minden félév végén egy vizsgaidőszak követ.

A tanórák péntekenként 16:20 és 19:30 óra között, szombatonként 8:45 és 16:00 óra között kerülnek megtartásra. Az órarend összeállításakor igyekszünk a hallgatók igényeihez alkalmazkodni, a hosszúhétvégéket és ünnepeket figyelembe véve.

Minden tárgy vizsgával zárul. A vizsgaidőszakot úgy alakítjuk ki, hogy a hallgatóknak lehetősége legyen hétvégéi vizsgaidőpontot is választaniuk, ezzel is segítve a képzés mellett dolgozó hallgatóinkat. Bizonyos előtanulmányok esetén (VAP, CEFA/EFFAS, MBT) a hallgatók mentesülhetnek egyes tantárgyak vizsgája alól.

A tantárgyak:

táblázat bk

A tanterv óraszámán felül mindkét félévben a Bankárképző biztosít 4-4 óra vizsgafelkészítő, az EFPA előírásainak megfelelő, a tanulmányokat szintetizáló konzultációt.

A tanulást segítve minden tananyagot közzéteszünk a Bankárképző saját e-learning felületén. Egyes tantárgyak esetében a hallgatók online teszteken gyakorolhatják a nehezebb vizsgapéldákat. E-learning felületünk lehetővé teszi a hatékony tanulást, és a hallgatók egymás közti – valamint az oktatókkal történő – kommunikációját is. Azok számára, akik nem tudnak részt venni egy-egy alkalmon, lehetőségük van a feltöltött tananyagból tanulniuk. A tanórákon való megjelenés nem követelmény, azonban ajánlott a tananyag könnyebb elsajátítása szempontjából.

Galéria

ept 2ept kepept képek 2

Ár - Jelentkezés

JELENTKEZÉS

Az Európai pénzügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzés szakra jelentkezni az alábbi linken lehet:

felnottkepzes.uni-bge.hu/Kepzeseink/Europai-penzugyi-szaktanacsado-(PSZK)

Jelentkezési határidő: szeptember 18.

A KÉPZÉS DÍJA FÉLÉVENKÉNT

 • Az Egyetemnek fizetendő önköltség: 280 000 Ft
 • Bankárképzőnek fizetendő díj: 75 000 Ft + ÁFA, azaz 95 250 Ft

A képzés díja a képzéssel kapcsolatos minden költséget tartalmaz, beleértve a nemzetközi EFA tanúsítvány kiadásának díját is. A képzés félévenként 375 250 Ft költséget jelent a hallgatóknak.

IDŐBEOSZTÁS

A szakirányú továbbképzés oktatási ideje 2 félév, a tanórákat általában az alábbi időpontokban tartjuk:

 • péntek: 16:20 - 19:30
 • szombat: 08:45 - 16:10

Kapcsolat

Szakfelelős:

Ügyfélkapcsolati menedzser:

Letölthető anyagok

Programismertető

Tantárgyelfogadás

Oktatók

 • borzag

  Dr. Borza Gábor

  Tools4F (aktuárius és pénzügyi tanácsadó) beosztás: vezető-tanácsadó, országigazgató. Tovább...

  2016-ban csatlakoztam a Tools4F-hez, szakterületem az élet- és nyugdíjbiztosítás. Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Magyarországon vettem részt különböző projektekben. Örömmel tartok előadásokat a Bankárképzőben: életbiztosítás, nyugdíj-biztosítás, befektetések és makroökonómia területén. A Corvinus Egyetem aktuárius hallgatói részére a nyugdíjbiztosítás tárgy szervezője és egyik előadója vagyok, címzetes egyetemi docens.

  A Magyar Aktuárius Társaság vezetőségi tagja vagyok, korábban elnöke (2013-2017) voltam. Az Európai Aktuárius Társaság Nyugdíjbizottságának alelnöke vagyok.

  1992-ben, pályakezdőként csatlakoztam az NN Biztosítóhoz. Aktuáriusként és kontrollerként dolgoztam, majd 1996 és 1999 között vezető aktuárius és termékfejlesztési vezetői kinevezést kaptam. 1999 és 2002 között három évet töltöttem a csoport amszterdami központjában. 2002-től hét éven át vezettem a magyarországi operáció nyugdíjüzletágát, és hozzám tartozott az Employee Benefits üzletág valamint 2008-2009-ben a termékfejlesztési terület felügyelete. 2009-2013 között igazgatósági tag és pénzügyi vezérigazgató-helyettes (CFO) voltam az ING Biztosító Zrt-nél és az ING Pénztárszolgáltató Zrt-nél. 2013-2014 között az ING Pénztárszolgáltató Zrt vezérigazgatója. 2011-2013 között az EIOPA OPSG tagja. Korábban a Stabilitás Pénztárszövetség elnökségi tagja és az Öngondoskodás Alapítvány kuratóriumi elnökségi tagja voltam.

  A Bankárképzőben jelenleg az EPT program oktatásában veszek részt és időrendben az első blokkot („Gazdasági környezet hatása a befektetési piacokra”) tartom, ami gyakorlatilag egy makroökonómiai bevezetésre épül és a makroökonómia hatását mutatja be a gazdasági szereplőkre és így a befektetési piacokra, melyek egyes jellemzőit nagyvonalakban már ekkor áttekintjük. A későbbi, részletes megismeréshez fontos, hogy egy rendszerező „térképszerű” áttekintéssel tudjunk indítani. Külön felelősség és öröm is a hallgatókkal elsőként találkozni.

 • pollakz

  Pollák Zoltán

  MBT, VAP, valamint posztgraduális Bankmenedzsment (BADI) programunk oktatója, Európai pénzügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzésünk szakfelelőse.Tovább...

  A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán végeztem kitüntetéses oklevéllel, jelenleg a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken folytatom PhD tanulmányaimat. Az oktatás szeretete egyetemi éveim alatt alakult ki bennem, harmadévesen már önálló szemináriumi csoportot tanítottam Statisztika II tárgyból az Egyetemen. A tudás átadása, a tehetséges hallgatók segítése és a minőségi oktatás felé az elköteleződésem azóta is megmaradt, az elmúlt években több befektetési, illetve bankszakmai, kockázatkezelési kurzuson oktattam mind a Corvinus Egyetemen, mind a Bankárképzőben. Jó érzéssel tölt el, hogy egykori hallgatóim mosolyogva köszönnek az utcán és bizalommal fordulnak hozzám szakmai kérdéseikkel.

  Rendkívül fontosnak tartom a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését a felnőttképzés keretein kívül is, ezért első indulása óta minden évben tartok befektetési szimulációs játékot a Corvinus Egyetem által megrendezett Wall Street 101 Pénzügyes Nyári Táborában középiskolásoknak.

  Az EPT képzés szakfelelőseként aktívan részt vettem a program kialakításában, és indulása óta is folyamatosan a hallgatói, valamint piaci igényekhez, illetve az állandóan formálódó nemzetközi tudásanyaghoz igyekszem igazítani a tudásanyagot. Ez utóbbiban nagy segítségemre van, hogy tagja vagyok az EFPA (European Financial Planning Association) szakmai bizottságának, ahol első kézből értesülhetek a nyugat-európai befektetési tanácsadási piacot érintő legfrissebb trendekről. Oktatott tárgyaimnál a hallgatókat a középpontba helyezve egy egységes és szilárd pénzügyi/módszertani alap megteremtésén fáradozom, amelyre a későbbi gyakorlati tárgyak jelentette építőkockák biztonsággal helyezhetők. Így a képzésen végzett hallgatók képesek lesznek a legszofisztikáltabb ügyfelek összetett pénzügyi helyzeteire is testreszabott befektetési megoldást találni.

 • szabod

  Dr. Szabó Dániel

  Az Európai pénzügyi szaktanácsadó képzés szabályozási témakörének előadója, Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda egyik partnere.Tovább...

  21 éve dolgozom a Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Irodában, jelenleg az iroda egyik partnere vagyok. Elsősorban a pénz- és tőkepiaci közvetítőrendszer szereplőivel és szolgáltatásaival, engedélyezési ügyekkel, polgári és gazdasági jogi, értékpapírjogi tanácsadással, valamint peres ügyekkel is foglalkozom. Ügyvédi munkám mellett választottbíróként is tevékenykedem, szerepelek a Kereskedelmi Választottbíróság választottbíró-ajánlási listáján, valamint jogi szakvizsga vizsgáztatóként is dolgozom.

  Az egyetem befejezése óta oktatok a Bankárképzőben (VAP, CEFA/EFFAS, EPT és más képzéseken), a Corvinus Egyetem Pénzügyi Mester képzésén, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az ELTE továbbképző intézeteinek szakjogász képzésein, valamint a Bibó István Jogász Szakkollégiumban.

  Az EPT képzés átfogó és komoly tudásanyagot biztosít a résztvevők számára. Törekszem arra, hogy a hallgatók megértsék a bonyolult jogintézmények hátterében álló szabályozási indokokat, a gyorsan változó szabályozási környezetben az állandó szabályozási célokat, a jogszabályok által a gyakorlati szakemberek számára biztosított mozgásteret. Fontos számomra, hogy a résztvevők a tanfolyam elvégzése után magabiztosan tudják alkalmazni az elsajátított tudást. Törekszem arra, hogy a résztvevők és az oktató között folyamatos legyen a kommunikáció. Örömteli tapasztalat számomra, hogy több egykori hallgatómmal a mai napig konzultálunk egymással érdekes vagy új pénzügyi jelenségekről.

g ag a

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2018. szeptember 5. 16:20
Jelentkezési határidő 2018. augusztus 26. 23:55
Ár 375 250 Ft
Helyszín
Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE)
Budapest, Berzsenyi Dániel utca 6, 1087 Magyarország
Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE)
375 250 Ft