CEFA (EFFAS) - Befektetés-elemzői program

Program

Belépő a hazai és a nemzetközi tőkepiacokra

A CEFA (Certified European Financial Analyst), hazai ismertebb nevén az EFFAS program az Európai Befektetés-elemzők Szövetségének (EFFAS, azaz European Federation of Financial Analyst Societies) oktatási- és vizsgatematikájára épülő, 3 szemeszteres, nemzetközileg akkreditált programja.
Az EFFAS az egységes szakmai minimum és az ehhez kötődő egységes vizsgarend kialakítása céljából hozta létre ezt a diplomát.
A CEFA Európa szerte elfogadott képesítés a tőkepiacokon, mely biztosítja a megfelelő szakmai színvonalat és tudást.
A tanfolyam tartalmának kialakítása és a vizsgasorok összeállítása a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai szakmai normák és vizsgakövetelmények figyelembe vételével történik. A hallgatók a jog, a számvitel és a monetáris politika mellett többek között magas szintű kötvény- és részvényértékelési, vállalati pénzügyi és portfóliókezelési ismereteket is szereznek, valamint a származtatott ügyletek értékelésével és alkalmazásával is megismerkednek.
A program előnye más nemzetközi programmal szemben, hogy ezt magyar nyelven, esti, konzultációs rendszerben lehet elvégezni, ami lényegesen könnyebbé teszi a vizsgára történő felkészülést. Az EFFAS hazai tagszervezete, a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete és a Bankárképző
1995-ben indította el a CEFA oktatást és vizsgákat, azóta mintegy 300 hallgató szerezte meg a képesítést.

A CEFA képesítés egyben belépő a nemzetközi szinten ismert CIIA (Certified International Investment Analyst) befektetés-elemző programba.
A CIIA képesítést az ACIIA (Association of Certified International Investment Analyst) szervezete hozta létre 2000-ben, mellyel a tőkepiaci szakképesítések közé emeltek egy újabb nemzetközi szinten is elismert diplomát. E nemzetközi vizsga jelentősége, hogy szakmai kvalifikációként a legtöbb európai, ázsiai és dél-amerikai tőkepiaci szakmai szervezet elismeri. A vizsgáról további információkat a CIIA fülön találhat.

Kedvezményeinkről részletesen az "Ár" fül alatt olvashat! Bizonyos esetekben a kedvezmények összevonhatók!
Ne hagyja ki, tájékozódjon munkatársunknál! (Révay Réka,  rrevay@bankarkepzo.hu)

Kinek ajánljuk?

A CEFA (EFFAS) Befektetés-elemzői program elvégzését elsősorban ajánljuk:
- befektetési alapok, nyugdíjpénztárak, életbiztosítók vagyonkezelésével foglalkozó vezető szakembereinek;
- befektetési szolgáltatók elemzőinek;
- banki treasury munkatársaknak;
- nagy és összetett értékpapír-portfóliók vagyonkezelőinek;
- vállalatok pénzügyi vezetőinek;
- mindazoknak, akik a fenti területek valamelyikén továbblépési lehetőséget szeretnének elérni;
- azoknak, akik a fentiekre vonatkozó törvényalkotásban, szabályozásban és ellenőrzésben közreműködnek;
- mindazoknak, akik ezen területek valamelyikén szeretnének elhelyezkedni, de nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, tapasztalattal;
- mindazoknak, akik szeretnék megérteni a tőkepiacok működését, akár saját befektetéseik minél magasabb szintű kezelése érdekében, vagy megismerni néhány, itthon még nem használt terméket.
A jelentkezésnek nem előfeltétele felsőfokú diploma megléte, ám elsősorban szakirányú diplomával vagy azzal egyenértékű szakmai előképzettséggel rendelkező szakembereknek ajánljuk a programot.

Tematika

A CEFA (EFFAS) Program az alábbi modulokból épül fel:
- Alkalmazott statisztika és pénzügyi számítások
- Kötvényelemzés és értékelés
- Számvitel és beszámoló elemzés
- Opciók, futures és más derivatívok
- Monetáris politika - Portfólió-menedzsment
- Részvényelemzés és értékelés
- A piac szabályozása és értékpapírjog
- Vállalati pénzügyek
- VAP (A Bankárképző Vagyon, Alap, Portfolió 9 alkalmas képzési programja)Részletek


A CEFA (EFFAS) program oktatási ideje 3 félév. Az oktatás félévenként szeptembertől decemberig, illetve februártól májusig tart.
Havonta egy vagy két modul oktatására kerül sor. A modultól függően egy modul oktatási egysége 3-6 napos lehet.

A tanórákat az alábbi időpontokban tartjuk:
- csütörtök: 16.30-20.00
- péntek: 16.30-20.00
- szombat: 08.30-16.00

Programkezdés:
- minden év szeptember,
- lehetőséget biztosítunk a tavaszi félévben történő becsatlakozásra, ám a modulok sorrendjét javasoljuk betartani a tananyagok egymásra épülése miatt.

A CEFA (EFFAS) program egyes moduljai külön is látogathatóak.

A VAP programot már elvégzett résztvevők számára előzetes tudásfelmérést, konzultációs lehetőséget biztosítunk.
Keresse munkatársunkat!

Videók

Bankárképző CEFA (EFFAS) diploma nyílt nap

Móricz Dániel (Állampapírpiaci folyamatok)
  Dr. Tomori Erika (A tőkepiaci szabályozás területei)
Martin Hajdu György (Vállalat és részvényértékelés)
  Vidovics-Dancs Ágnes (Arbitrázs)
Dr. Száz János (CEFA program moduljai)
  Tripon Mariann véleménye az EFFAS-ról

 

Ár

A program díja két részből áll:
- képzési díj: 495.000 Ft + ÁFA / félév
- nemzetközi diploma díja: 20.000 Ft + ÁFA / félév

A program díja magába foglalja az oktatást, a vizsgafelkészítő konzultációkat, modulonként egyszeri vizsgalehetőséget, a tankönyveket, az előadói segédanyagokat.

A program modulonként is látogatható. Egy modul napi részvételi díja: 99.000 Ft + ÁFA / nap. A díj magába foglalja az oktatást, a vizsgafélkészítő konzultációkat, a tankönyveket és az előadói segédanyagokat. A vizsga díja külön fizetendő.

Amennyiben nem kíván részt venni a képzésen, lehetősége van önálló tanulás mellett csak vizsgára jelentkezni. A modulvizsga díja (oktatáson való részvétel nélkül): 60.000 Ft + ÁFA / modul 

FELHASZNÁLHATÓ KEDVEZMÉNYEK

Előjelentkezési kedvezmény 
Ha Ön 2018. június 7-ét követően, de még 2018. július 15-ig jelentkezik, és 2018. július 30-ig be is fizeti az első féléves képzési díjat, az oktatás mindhárom félévének program díjából 5% kedvezményre jogosult.

Kedvezmények Tőzsdei Szakvizsgával vagy VAP vizsgával rendelkezők számára
A képesítésekkel rendelkezők a program díjából mindhárom félévben 15% kedvezményre jogosultak. Összevonható az előjelentkezési kedvezménnyel! Jubileumi kedvezménnyel nem összevonható!

Ajánlási kedvezmény
Azon hallgatók, akik már végzett EFFAS vagy BADI hallgató ajánlásával iratkoznak be a képzésre, az oktatás mindhárom félévének program díjából 10% kedvezményre jogosultak. Az ajánlási és az előjelentkezési kedvezmény szintén összevonható! Az ajánlási kedvezmény a jubileumi kedvezmény igénybevétele esetén a második és a harmadik félévre érvényesíthető.

 

CIIA


A CIIA (Certified International Investment Analyst) egy kétszintű, nemzetközi befektetés-elemzői vizsgarendszer. A CEFA képesítéssel rendelkezők részt vehetnek a CIIA vizsgarendszer második, emelt szintű vizsgáján (CIIA Final).

A CIIA Final vizsga két komplex vizsgából áll. A komplex vizsgák az alábbi témaköröket fedik le: részvényelemzés, kötvényelemzés, derivatívák, monetáris politika, vállalati pénzügyek, számvitel és portfolió-menedzsment. A komplex vizsga anyagát nemzetközi syllabus rögzíti, mely az alábbi linkről tölthető le: https://www.aciia.org/the-ciia-diploma/reference-guide-and-syllabus.html. A vizsgák időpontja minden év márciusa és szeptembere.

A CIIA képesítés megszerzésének előfeltétele legalább hároméves szakmai tapasztalat portfolió-menedzsment, vagyonkezelés, befektetés-elemzés vagy egyéb releváns pénzügyi/tőkepiaci pozícióban.

A CIIA vizsgára a Bankárképzőn keresztül lehet regisztrálni. Részletekről kérjük érdeklődjön munkatársainknál.Kapcsolat

Érdeklődés esetén keresse munkatársainkat:
- Kalfmann Petra, programigazgató
- Révay Réka, e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu
- Információs vonal: +36-1/224-07-42

Alumni

A CEFA (EFFAS) programot sikeresen elvégző hallgatók szakmai Alumni közösséget alkotnak. Az Alumni tagjainak a Bankárképző rendszeresen szervez szakmai programokat és találkozókat.

Alumni kedvezmény

A végzett CEFA (EFFAS) hallgatók 30% kedvezménnyel vehetnek részt a Bankárképző meghirdetett egy-négy napos szakmai tanfolyamain, workshopjain és konferenciáin is.

SUMMER SCHOOL

Az EFFAS nemzetközi szervezete idén 11. alkalommal szervezi meg az EFFAS Nyári Egyetemet, melyet a spanyol tagszervezet jóvoltából (idén utolsó alkalommal) a Banco Santander Madrihoz közeli központjában tartanak.

A Nyári Egyetemet 10 évvel ezelőtt kettős céllal indították útjára:

  • egyrészt lehetőséget teremtsen pénzügyi szakemberek számára, hogy konferencia szerűen a legaktuálisabb témákban világszintű előadóktól tájékozódhassanak;
  • másrészt segítséget nyújtson a vizsgára készülők és a tudás frissítésre vágyók számára célzott workshopok keretében.

A Nyári Egyetem emellett kivételes lehetőséget nyújt különböző országokban dolgozó szakmabeliekkel értékes network építésére.

A Nyári Egyetemen a végzett CEFA/CIIA képesítéssel rendelkezők, illetőleg a jelenleg CEFA/CIIA vizsgára készülők kedvezményes 450 EUR áron vehetnek részt, melyből az április 30-ig jelentkezők további 50 EUR kedvezményt kapnak. Ezen felül a szervezők az első 100 jelentkező számára ingyenesen biztosítanak szállást a Banco Santander központjában található szállodában.

További információ és kapcsolat: Révay Réka, rrevay@bankarkepzo.hu, + 36 1 224 0742

A 2018-as esemény tájékoztatója

Regisztráció

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2018. szeptember 13. 16:30
Jelentkezési határidő 2018. szeptember 3. 23:00
Ár 515 000 Ft + Áfa
Helyszín
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Budapest, Szalag utca 19, 1011 Magyarország
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
515 000 Ft + Áfa