Hogyan feleljünk meg a MiFID II kihívásainak?

Program

A pénzügyi eszközöket kínáló hitelintézetek és befektetési vállalkozások üzletmenetét a MiFID II (Markets in Financial Instruments Regulation and Directive) új szabályai jelentősen meg fogják változtatni. A MiFID I 2007-ben lépett hatályba és akkor évtizedekre szólóan a legjelentősebb változásnak tekintették. De az Európai Bizottság felülvizsgálta a szabályokat és a 2008-as válság jelentős hiányokra mutatott rá a pénzügyi piacokon, így egy új rendelet készült. Az új szabályozásnak három jelentős célja van: a működési kockázatok csökkentése, transzparencia növelése és a befektetővédelem javítása. A MiFID II értelmezése és implementálása komplex kihívást jelent és nagyon időigényes folyamat. Habár a MiFID II csak 2018. januártól lesz hatályos az Európai Unió tagállamaiban, a jelentős változások miatt már most érdemes elkezdeni a felkészülést. A képzés folyamán az Európai Uniós jogszabályokat, még hatályba nem lépett útmutatásokat, valamint az ESMA által készített iránymutatásokat dolgozzuk fel. Ezeket a joganyagokat kell a tagállamoknak és a felügyeleti hatóságoknak is implementálniuk és alkalmazniuk 2018-tól.

Kinek ajánljuk?

Azon befektetési vállalkozásoknál vagy hitelintézeteknél dolgozó munkatársaknak, akik közvetlenül vagy közvetve foglalkoznak a pénzügyi eszközök értékesítésének működésével, belső folyamatok kialakításával vagy kapcsolódó szabályozással: felső vezetés, értékesítés, kockázatkezelés, compliance, belső ellenőrzés. A tanfolyamon tanultakat a felső vezetéstől kezdve, az értékesítőkön át a támogató munkatársakig hasznosítani tudják majd munkájukban, ezzel biztosítva a cég megfelelését az új szabályoknak.


Tematik

- MiFID és MiFID II szabályok céljai
- Új szabályozás bevezetésének ütemezése, lépések időzítése
- Az új szabályok bemutatása, különös tekintettel a következő területekre:
        o Befektetővédelem, o Vezetői felelősség
        o Transzparencia – üzletkötés előtt és után
        o Ösztönzők kezelése
- Az új szabályok hatása, a bevezetéshez kapcsolódó nehézségek és kockázatok

Ár

 

 Ár: 52.500 Ft + ÁFA

Kapcsolat

Letölthető anyagok

Programismertető  

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2017. február 28. 9:00
Program vége 2017. február 28. 16:00
Jelentkezési határidő 2017. február 27.
Ár* 52 500 Ft
* A megjelölt képzés díja a pénzügyi és befektetési szolgáltatásokat főtevékenységként végző intézményekre vonatkozik. A Bankárképző egyéb intézmények, cégek munkatársai számára egyedi képzési díjat számíthat fel, melyről kérje előzetes ajánlatunkat az ügyfélkapcsolati menedzsertől (Kapcsolat menüpont)! Az érvényes kedvezményekről tájékozódjon a Kedvezmények menüpont alatt!
Erre a tanfolyamra már nem tudunk jelentkezést elfogadni!