ESG a gyakorlatban

BIB NBK kozos 2. program


Program

streaming nbkA képzés online módon kerül megtartásra.Hogyan mérjük vállalati ügyfeleink ESG teljesítményét/helyzetét?

Az MNB „Zöld ajánlása” is kiemelt figyelmet szentel annak, hogy hogyan lehet a vállalati hitelezési folyamatban az ügyfelek E(SG) helyzetét, a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő nem pénzügyi (környezeti, társadalmi, irányítási) kockázatokat és lehetőségeket nyomon követni és azokat mérni. Ez számos gyakorlati nehézséget rejt.

Ezek megoldására a workshopon szisztematikusan bemutatásra kerül a három szempont magyar vállalati adatok alapján történő mérésének lehetősége. A problémákon és kihívásokon túl, a lehetséges megoldáskora bemutatásra kerül az OPTEN ESG indexe, annak módszertana, gyakorlati alkalmazási lehetőségei és célja. A workshopon hazánk első ESG indexének több, mint 50 szempontáról esik szó, széleskörű gyakorlati példát szolgáltatva a fenntarthatóság mindhárom (E,S,G) pillérét figyelembe vételére.

esg ws 220114 1

Letölthető anyagok

További információt az OPTEN ESG indexről ebben a dokumentumban olvashat.

Oktatók

csorbai hajnalka 180Dr. Csorbai Hajnalka

A BME TTK mérnök - fizikus szakán diplomázott és szerezte meg doktori fokozatát.
Az Opten Kft stratégiai igazgatójaként statisztikus módszereket alkalmazva 25 évre visszamenőleges teljes hazai cégadatbázison vizsgálja az előrejelezhető események (különös tekintettel felszámolás, fizetésképtelenné válás, ügyféllé válás, stb.) becsülhetőségét valamint a mikro és makrogazdasági folyamatok modellezésének realitását és specialitásait a magyar gazdaságra.
Nemzetközi viszonylatban az európai országok eltérő jogi szabályozásainak és gazdasági kultúrájának hatását vizsgálja az egyes cégek gazdálkodásával kapcsolatban. Az adatbázistisztítást, adatintegrációt, modellépítést és megjelenítő felületet egységben kezelve adnak komplex megoldást az igényekre.

ferenczi gergely 200Ferenczi Gergely

Ferenczi Gergely, az OPTEN céginformációs üzletág igazgatója, aki a közgazdasági tanulmányait Budapesten pénzügy-, számvitel szakon végezte el. Szakmai pályáját az autó lízing területén kezdte meg, majd 8 éven át multinacionális hátterű hitelbiztosítóknál töltött be kiemelt értékesítői, később vezetői szerepkört. Gergely az OPTEN-nél egy 15 fős csapatot vezet, amely kollégákkal a szolgáltatások működtetéséért és új innovatív megoldások fejlesztéséért felelnek. Többek között az OPTEN nemzetközi weboldalának, export irányú terjeszkedésének projektjét vezeti, valamint kiemelt feladata az ESG szolgáltatások piaci implementációja is.

szucs akos 200Szűcs Ákos

Tanulmányait a Debreceni Egyetem Gazdaságinformatikus M.Sc szakán végezte. Pályafutását nagyvállalati környezetben kezdte szoftvertesztelőként, majd elemzőként és konzulensként folytatta számos külföldi projekten. Több mint 6 éve foglalkozik adatelemzéssel. Mélységében ismeri a KKV szektor kihívásait, és a nagyvállalati működésre is kitűnő rálátása van. Számos képzést és előadást tartott Microsoft Power BI-ról. 2021-ben megszerezte a Microsoft Certified Data Analyst minősítését. Az OPTEN-nél szenior üzleti intelligencia elemzőként dolgozik jelenleg.

Kapcsolat

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2022. március 1. 15:00
Program vége 2022. március 1. 18:00
Jelentkezési határidő 2022. február 28. 23:55
Ár 40 000 Ft + Áfa
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!