CEFA (EFFAS) - Befektetés-elemzői program

Program

streaming nbkEzen a képzésen is biztosítjuk a választást a helyszínen vagy az élő online módon történő részvétel között.
Amennyiben a járványhelyzet indokolja, a képzés csak online módon kerül megtartásra.MEGÚJULT A KÉPZÉS

CEFA (EFFAS) befektetéselemző képzésünk 2021 őszétől megújul. A korábbiakhoz képest még gyakorlatorientáltabb lett a képzés, Bloomberg-es példákkal, a munkahelyi igényekhez igazodva az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt helyezve az Excel-ben történő portfólió számításokra. Ezen felül olyan új témakörökkel bővül a tudásanyag, mint például a zöld pénzügyek (ESG), ingatlanportfólió-menedzsment, értékpapírosítás, befektetések adózása vagy az etika.

effasterkep

effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson a részletes tematikáért! 

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu  
telefon: 06/1-224-0742


Nemzetközi tanúsítvány

A képzés sikeres elvégzésével a hallgatók megszerzik az Európai Befektetéselemzők Szövetsége (EFFAS, European Federation of Financial Analyst Societies) által kibocsátott, nemzetközileg széles körben elismert CEFA© (Certified European Financial Analyst) képesítést.

A tanfolyam tartalmának kialakítása és a vizsgasorok összeállítása a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai szakmai normák figyelembe vételével történik.

A program előnye más nemzetközi programokkal szemben, hogy ezt magyar nyelven, esti, konzultációs rendszerben lehet elvégezni, ami segíti a tudás elmélyítését és lényegesen könnyebbé teszi a vizsgára történő felkészülést.

A Bankárképző 1995-ben indította el az első CEFA© oktatást és vizsgákat, azóta mintegy 300 hallgató szerezte meg a képesítést és alapozta meg karrierjét a befektetések világában.

A EFFAS nemzetközi szervezetről bővebb információt a effas.net honlapon talál.

Kinek ajánljuk?

A CEFA (EFFAS) Befektetés-elemzői program elvégzését elsősorban ajánljuk:

 • befektetési alapok, nyugdíjpénztárak, életbiztosítók vagyonkezelésével foglalkozó vezető szakembereinek;
 • befektetési szolgáltatók elemzőinek;
 • banki treasury munkatársaknak;
 • nagy és összetett értékpapír-portfóliók vagyonkezelőinek;
 • vállalatok pénzügyi vezetőinek;
 • mindazoknak, akik a fenti területek valamelyikén továbblépési lehetőséget szeretnének elérni;
 • azoknak, akik a fentiekre vonatkozó törvényalkotásban, szabályozásban és ellenőrzésben közreműködnek;
 • mindazoknak, akik ezen területek valamelyikén szeretnének elhelyezkedni, de nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, tapasztalattal;
 • mindazoknak, akik szeretnék megérteni a tőkepiacok működését, akár saját befektetéseik minél magasabb szintű kezelése érdekében, vagy megismerni néhány, itthon még nem használt terméket.

A jelentkezésnek nem előfeltétele felsőfokú diploma megléte, ám elsősorban szakirányú diplomával vagy azzal egyenértékű szakmai előképzettséggel rendelkező szakembereknek ajánljuk a programot.

effas tanusitvany 2017 200127

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu
telefon: 06/1-224-0742
 

Tematika

effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson ide a részletes tematikáért!

A három féléves képzés során a hallgatóknak 9 modult és a VAP (Vagyon, Alap, Portfólió) programot kell sikeresen teljesíteniük. A képzés nemzetközileg akkreditált tanrend szerint működik.

effas tematika táblázat 2021 1

Részletek

A PROGRAM MENETE

Az oktatás félévenként szeptembertől januárig, illetve februártól júniusig tart.
A tanórák csütörtökön, illetve péntekenként 16:30 és 19:45 óra között, szombatonként 9:00 és 16:15 óra között kerülnek megtartásra – a járványhelyzet függvényében – a Bankárképzőben (1011 Bp. Szalag utca 19.). Az órarend összeállításakor igyekszünk a hallgatók igényeihez alkalmazkodni, a hosszúhétvégéket és ünnepeket figyelembe véve.

KÖVETELMÉNYEK

Minden modul írásbeli vizsgával zárul. A tanórák, valamint az e-learning rendszerünkbe feltöltött tananyagok mellett minden modult követően konzultációval segítjük a vizsgákra való sikeres felkészülést.

A VAP programot már elvégzett résztvevők számára konzultációs lehetőséget biztosítunk. Keresse munkatársunkat: zpollak@bankarkepzo.hu

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu
telefon: 06/1-224-0742
 

Vizsga


VIZSGASZABÁLYZAT

A Befektetés-elemzői program vizsgaanyagát a Befektetés-elemzők Nemzetközi Szervezete, az EFFAS akkreditálta.
A befektetés-elemzői vizsgák és pótvizsgák minden esetben írásban történnek. Ez modulonként legfeljebb 180 perces írásbeli vizsgát jelent. A vizsgák tetszőleges sorrendben tehetők le.
Befektetés-elemzői tanúsítványt / CEFA végzettség igazolást az a hallgató kap, aki mind a 9 modulból, valamint a Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) képzésen sikeres vizsgát tesz a képzés megkezdésétől számított 3 éven belül. A VAP vizsgát bármelyik szemeszterben lehet teljesíteni, tehát nem szükséges előfeltétele az CEFA (EFFAS) programra való jelentkezésnek.

VIZSGAFELMENTÉSEK

A befektetés-elemzői vizsgák alóli felmentésre, más vizsgák beszámítására nincs lehetőség.

A TANULMÁNYOK IDŐLEGES MEGSZAKÍTÁSA

A résztvevőnek lehetősége van arra, hogy tanulmányait időlegesen – a képzés elvégzésére rendelkezésére álló 3 éven belül, írásban bejelentve – megszakítsa, de egyben tudomásul veszi, hogy a képzés elvégzésének és a vizsga feltételei időközben változhatnak. A megszabott határidőn belül az addig sikeresen teljesített vizsgák eredményei továbbvihetők. A tanulmányok újrakezdésekor a résztvevő tanulmányait az akkor érvényes feltételekkel (beleértve a képzési és vizsgadíjat is) folytathatja. Abban az esetben, ha a résztvevő a képzést 3 éven belül nem fejezte be, kérvényezheti tanulmányai folytatását a feltételek egyéni elbírálása alapján. Amennyiben a résztvevő a képzési díj egészét a képzés megkezdésénél befizette és halasztási szándékát bejelentette, halasztás esetén sincs semmiféle további befizetési kötelezettsége. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a képzés halasztása esetén - amennyiben nem előre történt a képzési díj egészének megfizetése -, úgy a halasztás után a képzésbe való bekapcsolódás esetén a képző intézmény jogosult a hátralévő képzési félév(ek)re a képzési díjat a képzési program akkor aktuális díjára módosítani. 

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu
telefon: 06/1-224-0742
 

Videók

 

Bankárképző CEFA (EFFAS) diploma nyílt nap

Móricz Dániel (Állampapírpiaci folyamatok)
  Dr. Tomori Erika (A tőkepiaci szabályozás területei)
Martin Hajdu György (Vállalat és részvényértékelés)
  Vidovics-Dancs Ágnes (Arbitrázs)
Dr. Száz János (CEFA program moduljai)
  Tripon Mariann véleménye az EFFAS-ról

 

Ár

A program díja 525 000 Ft + ÁFA / félév, amely két (egymástól nem elválasztható) részből tevődik össze:

 • képzési díj: 495 000 Ft + ÁFA / félév
 • nemzetközi tanúsítvány díja: 30 000 Ft + ÁFA / félév


A program díja magába foglalja az oktatást, a vizsgafelkészítő konzultációkat, modulonként egyszeri vizsgalehetőséget, a tankönyveket, valamint az előadói segédanyagokat.

KEDVEZMÉNYEK

1. VAP kedvezmény

A VAP képesítéssel rendelkezőknek 250.000 Ft KEDVEZMÉNYT biztosítunk a képzés díjából (melyet három félévre osztva érvényesíthetnek). 

2. INGYENES első modul VAP végzetteknek 

A VAP képesítéssel rendelkezők a VAP kedvezményen felül a program első modulját INGYENESEN, KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL látogathatják. Az első modul díját a CEFA (EFFAS) képzés folytatása esetén is elengedjük. A kedvezmény összege 88.500 Ft + ÁFA. 


A program modulonként is látogatható. A részletekről keresse Révay Rékát: rrevay@bankarkepzo.hu

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: rrevay@bankarkepzo.hu
telefon: 06/1-224-0742
 

Oktatók

 • o moriczd

  Móricz Dániel

  HOLD Alapkezelő Zrt., befektetési vezető (CIO)  Tovább...

  1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy fő- és vállalatértékelés mellékszakirányán. 2000-ben kezdett el dolgozni a HOLD (akkori nevén Concorde) Alapkezelőnél, kezdetben elemzőként, majd 2002 óta kötvényportfólió-kezelőként. 2006 óta az Alapkezelő partnere, és azóta befektetési vezetőként irányítja Magyarország egyik legnagyobb portfóliókezelői csapatát. Kötvényportfóliók mellett néhány abszolút hozamú alapot is kezel. 2015-ben elnyerte a Privátbankár.hu Klasszis szavazásán „Az év portfóliómenedzsere 2015” díjat. 

  2011 óta pedig a HOLD Alapkezelő igazgatósági tagja. 2007-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástani programjában Ph.D. fokozatot szerzett. 1999-től, a Ph.D. program megkezdésétől rendszeresen tanít, elsősorban a befektetésekhez, vállalati pénzügyekhez, értékpapírpiacokhoz kapcsolódó témákban.

  A Bankárképzőben a VAP és a CEFA (EFFAS) programok keretén belül igyekszik átadni kötvénypiaci elméleti, valamint a portfóliókezelés során szerzett gyakorlati ismereteit.

 • szabo balazs

  Szabó Balázs

  HOLD Alapkezelő Zrt., portfóliómenedzser  Tovább...

  Az ELTE alkalmazott közgazdaságtan alapszak elvégzése után a Corvinus Egyetem pénzügy meterszakán végeztem 2016-ban. Tanulmányaim elvégzése mellett tagja voltam a Rajk László Szakkollégiumnak.

  A Bankárképzővel való kapcsolatom kezdete az egyetemi évekre nyúlik vissza, 2014-ben tagja voltam a Bankárképző Mentorprogjamának. 2016 óta dolgozom a Hold Alapkezelőben, ahol először részvényelemzőként, majd 2018 óta portfóliómenedzserként is dolgozom, a Hold Expedíció alap kezelőjeként. Rendszeres szerzője vagyok az Alapblognak és résztvevője a Hold Alaplekezlő heti podcastjainak. A CEFA-EFFAS programban 2019 óta tanítok vállalatértékelést, az elmélet mellett igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a gyakorlati tapasztalatok átadására, amellyel a tőzsdei vállalatok elemzésekor találkozom.

  2021-ben felkerültem a Forbes magazin 30 sikeres magyar 30 alatt listájára.

 • o misiks 2

  Misik Sándor

  Diageo Plc, menedzser  Tovább...

  Misik Sándor 2005-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy szakirányán. 2004 és 2010 között a Hamilton Zrt.-nél sales brókerként dolgozott, 2010-től pedig a Solar Capital Markets Zrt.-nél volt portfóliókezelő.

  Ugyanebben az évben megszerezte a nemzetközi befektetés-elemzői (CIIA) diplomát. 2013-tól a Budapesti Corvinus Egyetemen több tantárgy keretén belül is óraadó, 2016-2020 között a Mol pénzügyi kockázatkezelési részlegének szakértője majd csoportvezetője. Jelenleg a Diageo Plc csoportszintű treasury kötvényfinanszírozási és kamatlábkockázat-kezelési részlegén menedzser.

 • o tomorie

  dr. Tomori Erika

  Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda, partner  Tovább...

  Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda partnere; számos szakcikk, pénzügyi jogi publikáció szerzője. Egyetemi oktatói tevékenységét a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem is címzetes egyetemi docensi címmel ismerte el.

  A bankjog és az értékpapírjog területére specializálódott. Pályafutását 1987-ben, a kétszintű bankrendszer magyarországi megalakulásával kezdte, így együtt fejlődhetett a modern magyar pénzügyi rendszer kialakulásával. Tevékenységét banki jogászként, majd 1992-től a – jelenlegi nevén – Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda partnereként ügyvédként folytatta. Szakterületévé az értékpapírjog és a tőkepiaci szabályozás, a bankjog, a társasági jog vált, elsősorban ezeken a jogterületeken nyújt az ügyvédi iroda keretein belül jogi szolgáltatásokat a pénzügyi piacok szereplői számára.

  Tudását törekszik megosztani a piacra készülő szakemberekkel: 2005 óta oktatója a Budapesti Corvinus Egyetemnek, oktat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézeténél és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Deák Ferenc Intézeténél is. A Közép-európai Brókerképző Alapítvány Tőzsdei Szakvizsga Jogi Moduljának felelőse, és közel 20 éve oktat a Nemzetközi Bankárképző Központ szakmai tanfolyamain, 2018-ban pedig a Budapest Institute of Banking oktatójává is vált. Egyetemi oktatói tevékenységét a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem is címzetes egyetemi docensi címmel ismerte el. Számos szakcikk, pénzügyi jogi publikáció szerzője. Nevéhez fűződik az értékpapírjog és a tőkepiac szabályozásának átfogó bemutatását biztosító kiadvány, melynek 2000 óta történő folyamatos megjelentését szerzőként biztosítja.

  Aktív tagja különböző szakmai testületeknek, így a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége Etikai Bizottságának, a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesületének, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróságnak. Közreműködött több, a tőkepiacot szabályozó törvénytervezet kidolgozásában is.

 • o vidovicsdancsa

  Vidovics-Dancs Ágnes

  Budapesti Corvinus Egyetem, docens  Tovább...

  A Budaspesti Corvinus Egyetem Pénzügy Tanszékének docense; a Diófa Alapkezelő Zrt. kockázatkezelési vezetője és a hazai EFFAS-tagszervezet elnökségi tagja.

  2006 óta oktatok a Budapesti Corvinus Egyetemen, számos pénzügyi, illetve matematikai-pénzügyi tárgyat tanítok és tanítottam. Doktori fokozatomat a közgazdaságtudományok területén szereztem 2015-ben, jelenleg a Pénzügy Tanszéken vagyok egyetemi docens. 2016 óta specializáció-felelőse vagyok a Biztosítási és Pénzügyi Matematika szak Kvantitatív Pénzügyek specializációjának. Az egyetemi pálya mellett dolgoztam az Államadósság Kezelő Központban, illetve jelenleg is kockázatkezelési vezetője vagyok a Diófa Alapkezelő Zrt-nek.

  A CEFA-EFFAS programon 2006 óta tanítok, eddig 5 modulban vettem részt. Jelenleg az Opciók és a Kötvények modul felelőse vagyok, illetve oktatok a Portfólió modulban is. A képzéssel való kapcsolatomat még szorosabbá teszi, hogy 2013 óta elnökségi tagja vagyok a hazai EFFAS-tagszervezetnek (Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete), illetve hogy magam is rendelkezem a CEFA és a CIIA végzettségekkel.

  Szakmai érdeklődésem középpontjában a derivatíva-árazási modellek, illetve az államadósság-kezeléssel, adósságválságokkal kapcsolatos témák állnak.

 • mohl gábor

  Dr. Mohl Gergely

  Budapesti Corvinus Egyetem, adjunktus  Tovább...

  Dr. Mohl Gergely 2004 óta a Budapesti Corvinus Egyetem (és jogelődei) oktatója az intézmény Pénzügyi Számvitel Tanszékén. Az általa jelenleg és korábban oktatott kurzusok között találjuk a pénzügyi számvitelt (Bsc, MA, MBA szinten, magyar és angol nyelven), a vezetői számvitelt, a pénzügyi kimutatások elemzését és a könyvvizsgálatot.

  Emellett több képzőhelyen a kezdetek óta aktív résztvevője a mérlegképes könyvelők IFRS képzésének és vizsgáztatásának, 2011 óta a McDaniel College Budapest óraadó oktatója (pénzügyi és vezetői számvitel oktatása angol nyelven).

  Több mint másfél évtizede saját vállalkozásban vállalkozások teljeskörű számviteli és adózási adminisztrációjával, illetve szakmai tanácsadással foglalkozik, 2015-2017-ben a MÁV csoportnál mint számviteli szakértő tevékenykedett.

  Szakmai képesítései: mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, okleveles könyvvizsgáló.

  A CEFA képzésben a Pénzügyi számvitel és pénzügyi kimutatások elemzése modul oktatója.

 • pollakz

  Pollák Zoltán

  Nemzetközi Bankárképző Központ és Budapesti Corvinus Egyetem, oktató  Tovább...

  Több Bankárképzős kurzus témavezetőjeként aktívan részt veszek programok kialakításában, és folyamatosan a hallgatói, valamint piaci igényekhez, illetve az állandóan formálódó nemzetközi elvárásokhoz igyekszem igazítani a tudásanyagot. Ez utóbbiban nagy segítségemre van, hogy 2018 óta tagja vagyok az EFPA (European Financial Planning Association) szakmai bizottságának, ahol első kézből értesülhetek a nyugat-európai befektetési piacokat érintő legfrissebb trendekről.

  A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán végeztem kitüntetéses oklevéllel, jelenleg a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken folytatom PhD tanulmányaimat. Az oktatás szeretete egyetemi éveim alatt alakult ki bennem. A tudás átadása, a tehetséges hallgatók segítése és a minőségi oktatás felé az elköteleződésem azóta is megmaradt, az elmúlt években több befektetési, illetve bankszakmai, kockázatkezelési kurzuson oktattam mind a Corvinus Egyetemen, mind a Bankárképzőben. Jó érzéssel tölt el, hogy egykori hallgatóim mosolyogva köszönnek az utcán és bizalommal fordulnak hozzám szakmai kérdéseikkel.

  2020-ban egymást követő két félévben elnyertem a Hallgatói Önkormányzat „félév gyakorlatvezetője” címét a Budapesti Corvinus Egyetemen.

 • Nemeth Krisztian crop

  Németh Krisztián

  Nemzetközi Bankárképző Központ, oktató és tanácsadó Tovább...

  A Nemzetközi Bankárképző Központ tanácsadója és a Szakképesített Bankreferens (FEBI) képzés Bankszakmai moduljának egyik oktatója.

  A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Elemző mesterszakán végeztem. Két éve dolgozom a Nemzetközi Bankárképző tanácsadójaként. A Bankárképzőnél végzett projektjeim során a banki működés számos területén sajátíthattam el naprakész, gyakorlatias tudást. Hazai és nemzetközi bankoknál végzett munkám során elsődlegesen scoring/PD modellek fejlesztésével, ICAAP tőkeszámítással, hitelkockázati stressz tesztekkel és IFRS 9 szerinti értékvesztés számítással foglalkozom.

  A Bankárképzőnél rendszeresen vállalok oktatási feladatokat. A FEBI képzés Bankszakmai moduljának oktatásában veszek részt. Célom, hogy a bankszakmai ismereteket a projektjeimből gyűjtött gyakorlati tapasztalatokkal ötvözve tegyem könnyen befogadhatóvá a hallgatók számára.

  A Bankszakmai modul meglátásom szerint kettős célt szolgál: átfogó tudást biztosít a bankok és a bankrendszer egészének működéséről, ugyanakkor rávilágít arra is, hogy a rendszerszinten értelmezett összefüggések hogyan jelennek meg egy-egy bank egyedi működésében.

  Az értékvesztés példáját kiragadva: a Bankszakmai modul nemcsak arra világít rá, hogy az értékvesztés helyes elszámolása miért alapvető fontosságú a prudens banki működés szempontjából, hanem azt is bemutatja, hogy mindez hogyan jelenik meg a bankok mérleg és eredménykimutatásában.

   

Kapcsolat

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését, keresse munkatársainkat:

EFFAS Klub

Az EFFAS Hungary és a Bankárképző 2019-ben elindította EFFAS Klub rendezvénysorozatát, amellyel szeretnénk még élőbbé tenni kapcsolatunkat CEFA végzetteinkkel, és egy aktív Alumni szakmai közösséget kívánunk kialakítani a befektetés-elemzés területén. Az évente több alkalommal megrendezésre kerülő EFFAS Klub rendezvényeinken neves előadók osztják meg tapasztalataikat, nézeteiket aktuális problémákkal kapcsolatban.

Az előadások, kerekasztal beszélgetések után CEFA klubtagjaink találkozhatnak régi évfolyamtársakkal, oktatókkal és kapcsolataikat is építhetik.

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2021. szeptember 16. 16:30
Jelentkezési határidő 2021. december 29. 23:55
Ár 525 000 Ft + Áfa (I. félév)
Helyszín Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. - 1011 Budapest, Szalag u. 19.
Kérjen információt, visszahívást!Kérjen további információt!