A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Fulltext alt text

Banki jogtanácsosként kamatoztatja megszerzett tudását Vékony Anettvolt BADI hallgatónk

Banki jogtanácsosként is fontos, hogy a felmerülő problémákat ne csak szigorúan jogi oldalról szemléljük, hanem értsük a bank működését, a felmerülő kockázatokat, az üzleti szempontokat is

Milyen indíttatásból jelentkeztél a BADI képzésre?

Vékony Anett
Vékony Anett,
MFB Szenior jogtanácsos
az MFB Felügyelőbizottságának tagja

Banki jogtanácsosként szerintem elengedhetetlen az, hogy a feladatokat, ügyeket, felmerülő problémákat ne csak szigorúan jogi oldalról szemléljük, hanem értsük a bank működését, a felmerülő kockázatokat, az üzleti szempontokat is. Azért jelentkeztem a BADI képzésre, hogy betekintést nyerjek ezekbe a témákba, és olyan ismereteket szerezzek, amelyeket kamatoztatni tudok a mindennapi munkavégzés során is.

Hogyan tudtad megoldani a munka melletti tanulást?

Munka mellett természetesen nagy kihívást jelent a tanulásra is időt szakítani, de szerencsére a munkahelyem, a vezetőim és a kollegáim nagyon támogatóak voltak ebben. Persze a munka melletti tanulás áldozatokkal is jár, és a szabadidőm egy része pihenés és kikapcsolódás helyett tanulásra lett fordítva, de ha érdekes a téma, hasznos ismereteket szerzünk, akkor megéri ilyen kompromisszumot kötni.

Ki volt a kedvenc előadód és miért?

Nem tudok egyetlen kedvenc előadót kiemelni. Nagyon sok felkészült és elismert szakembertől hallgathattunk előadásokat, és számomra különösen hasznos volt, amikor életszerű gyakorlati példák mentén közelítették meg az előadók az adott témát.

Voltak-e nehézségek, kaptál-e a megoldáshoz segítséget?

Természetesen voltak nehézségek, már csak abból fakadóan is, hogy jogászként végeztem a képzést, mélyebb közgazdasági ismeretek nélkül. Ez komoly kihívást is jelentett számomra, és örülök, hogy sikerült teljesíteni az akadályokat. A képzés során a csoporttársaimmal igyekeztünk segíteni egymásnak, illetve az oktatóktól is kérhettünk segítséget, ha elakadtunk egy téma feldolgozásában.

Melyik modul állt hozzád legközelebb?

Egy jogásznak a legnagyobb kihívás az, ha számolni kell :) Ezért számomra a legnehezebb, legnagyobb kihívást jelentő modulok azok voltak, ahol matematikai ismereteinket kellett "csillogtatni", ugyanakkor épp emiatt ezekre a teljesített vizsgákra voltam a legbüszkébb.

Összeségében mit adott Neked a BADI képzés? Ajánlanád-e másoknak, s ha igen, miért?

A BADI képzés versenyképes tudást, gyakorlatban is hasznosítható ismeretet, a kihívások teljesítése révén magabiztosságot, és nem utolsó sorban egy összetartó baráti társaságot adott nekem.

Jelen gazdaság helyzetben hogy látod, melyek lesznek a banki munkavállalók főbb kihívásai? Hogyan lehet ezekre felkészülni?

Szerintem gazdasági helyzettől függetlenül is a legnagyobb kihívás az, hogy a munkavállalók versenyképes tudással rendelkezzenek. A mai felgyorsult világban különösen nehéz tartani a lépést a folyamatosan változó banki környezetben - akár a gazdasági helyzet okozta nehézségekre, akár a szabályozói rendszer folyamatos változására, akár a technikai fejlődésre gondolunk -, összességében tehát a folyamatos tanulás elengedhetetlen.

Az interjút készítette: Marsi Erika, a Bankárképző alelnöke.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image