ESG BLOG

Hallott már az SLB típusú zöldkötvényekről?

Az ESG befektetéseken belül a zöldkötvények egyik formája az SLB, azaz Sustainability linked bond (Fenntarthatósághoz kötött kötvény), ahol a kötvény tényleges hozama függ attól, hogy az előzetesen kitűzött fenntarthatósági célokat a kibocsátó tudta-e teljesíteni, avagy sem.

A kibocsátó tehát több kamatot fizet, ha nem érte el a vállalt klímacélt.

... További részletek

Az ESG-minősítést árgus szemekkel figyelik a befektetők! De honnan lesz a minősítés?

Triple A minősítést nem csak hitelképesség kapcsán gyűjthet egy cég. Tudtad, hogy az ESG szempontokat értékelve is lehet AAA besorolású egy vállalat? ESG – azaz Environmental, Social, & Governance (Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok mentén értékelve szintén kaphat egy vállalat kedvező vagy kedvezőtlen minősítést. 

Lássuk, kik is a piac szereplői:

... További részletek

Környezetünk védelmében: az ESG nem csak egy felkapott divatos szó!

Ma már úton-útfélen halljuk a környezetünk és bolygónk védelmének fontosságát, egyet is értünk vele, még pénzügyesként is. Úgy gondoljuk, hogy mivel szelektíven gyűjtjük szemet, esetleg elektromos (hibrid) autónk van, netalán tán még napelemünk is, a magunk részéről megtettünk mindent. De ki kell ábrándítanom mindenkit, hogy ez nem elég!

Bankárként, pénzügyesként, befektetőként át kell alakulnia (és át is fog) szakmánknak, melyben a felelős pénzügyi magatartás (Responsible Finance) lesz a meghatározó.

... További részletek

Ajánlott bejegyzések