Akiket Támogatunk

A Bankárképző értékrendjének és filozófiájának szellemében fontosnak tartjuk a társadalmi felelősség-vállalást. Hozzájárulunk a közösségi értékek ápolásához, a sportélet fellendítéséhez, a gyermekek életkö-rülményeik javításához, az általános pénzügyi kultúra fejlesztéséhez és ezáltal a társadalom fejlődéséhez.

Bicske 200 apkf 200 Beac 200csng 200kk 200 

 


Ígéretes jövő: középiskolások, mint befektetők?
(egy nyári tábor margójára - 2016. július)

Ha a fiatalok tehetséggondozásáról van szó, a Bankárképző neve joggal merül fel aktív támogatóként. Virágzó Mentorprogramunk mellett idén újabb rátermett fiatalok szakmai fejlődését támogattuk. A 2016 telén megrendezett PénzSztár verseny győzteseit a Bankárképző a „Wall Street 101 Pénzügyes Nyári Tábor” részvételi lehetőségével ajándékozta meg.
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara és a Befektetések és Vállalati Pénzügy tanszéke hiánypótló nyári tábort hirdetett meg olyan középiskolás tanulók, érettségizett fiatal felnőttek számára, akik érdeklődnek a pénzügyek és a befektetések iránt. A nemrégiben lezajlott tábor egyhetes időtartama alatt a fiatalok kipróbálhatták a befektetési szimulációt is, Pollák Zoltán tanácsadónk vezetésével.
A fiatalok megismerkedhettek a befektetésekkel kapcsolatos elméleti alapokkal; majd a szimuláció következett. Célunk az volt, hogy bemutassuk a befektetési lehetőségeket (részvény, kötvény, befektetési jegy), az ezekkel járó kockázatokat, valamint a hozam és kockázat összefüggéseit. A hangsúlyt a diverzifikáció megértésére helyeztük, azaz, hogy sose fektessék a megtakarításaikat egyetlen értékpapírba. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a befektetési jegyek, ezeknek a fajtáit is megismerhették a diákok. Tanácsadónk sorra vette azokat a szempontokat, amelyeket a befektetéskor figyelembe kell vennünk (célok, időtáv, kockázatviselő képesség), továbbá játékosan felmérték saját kockázatvállalási hajlandóságukat. A második részben egy esettanulmány alapján portfóliót állítottak össze közösen, majd a résztvevők kézhez kaptak egy másik esetet, amelyet csapatokban kellett megoldaniuk a tábor utolsó napjáig. Egész héten, még a szünetekben is a feladatokat fejtegették a fiatalok, mindenki a legjobb megoldást kereste.
Az utolsó napon minden csapatnak be kellett mutatnia a megoldásait, kiderült, mennyire összekovácsolta a csapatmunka a társaságot. A megoldások bemutatását követően Zoltán összefoglalta a tanulságokat és együtt levonták a konklúziókat.
Sok befektetési tanácsadó említette a különböző képzéseinken, hogy egy átlagos befektetni vágyó ügyfél szegényes pénzügyi tudással rendelkezik, ezért irreális elvárásokat támaszt a befektetési tanácsadókkal szemben. Reméljük, hogy ezzel a programmal is hozzájárultunk ahhoz, hogy a jövő generációja tisztában legyen a hozam és kockázat összefüggéseivel (magasabb hozam elérése tartósan csak magasabb kockázat vállalásával lehetséges), és a későbbiekben képes lesz felelős befektetési döntések meghozatalára.

zoli1zoli2zoli3zoli4