Pollák Zoltán

Pollák Zoltán MBT, VAP, valamint posztgraduális Bankmenedzsment (BADI) programunk oktatója, Európai pénzügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzésünk szakfelelőse.

pollakzA Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán végeztem kitüntetéses oklevéllel, jelenleg a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken folytatom PhD tanulmányaimat. Az oktatás szeretete egyetemi éveim alatt alakult ki bennem, harmadévesen már önálló szemináriumi csoportot tanítottam Statisztika II tárgyból az Egyetemen. A tudás átadása, a tehetséges hallgatók segítése és a minőségi oktatás felé az elköteleződésem azóta is megmaradt, az elmúlt években több befektetési, illetve bankszakmai, kockázatkezelési kurzuson oktattam mind a Corvinus Egyetemen, mind a Bankárképzőben. Jó érzéssel tölt el, hogy egykori hallgatóim mosolyogva köszönnek az utcán és bizalommal fordulnak hozzám szakmai kérdéseikkel.


 

Rendkívül fontosnak tartom a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését a felnőttképzés keretein kívül is, ezért első indulása óta minden évben tartok befektetési szimulációs játékot a Corvinus Egyetem által megrendezett Wall Street 101 Pénzügyes Nyári Táborában középiskolásoknak.

Az EPT képzés szakfelelőseként aktívan részt vettem a program kialakításában, és indulása óta is folyamatosan a hallgatói, valamint piaci igényekhez, illetve az állandóan formálódó nemzetközi tudásanyaghoz igyekszem igazítani a tudásanyagot. Ez utóbbiban nagy segítségemre van, hogy tagja vagyok az EFPA (European Financial Planning Association) szakmai bizottságának, ahol első kézből értesülhetek a nyugat-európai befektetési tanácsadási piacot érintő legfrissebb trendekről. Oktatott tárgyaimnál a hallgatókat a középpontba helyezve egy egységes és szilárd pénzügyi/módszertani alap megteremtésén fáradozom, amelyre a későbbi gyakorlati tárgyak jelentette építőkockák biztonsággal helyezhetők. Így a képzésen végzett hallgatók képesek lesznek a legszofisztikáltabb ügyfelek összetett pénzügyi helyzeteire is testreszabott befektetési megoldást találni.