„A FEBI végzettséget szinte mindenhol elismerik és értékelik!”

Ezen a héten Hunka Noémi volt hallgatónkkal készítettünk interjút, aki nem egy, nem is kettő, hanem három programunkon is részt vett. Az elmondása alapján a tanulmányai alatt lépésről-lépésre megerősödött benne a gondolat, milyen irányba is szeretne tovább lépni. Céljának elérésében még inkább segített neki a nálunk megszerzett tudás és a megszerzett tanúsítványok. Mik is voltak ezek a programok és milyen előnyökkel jár, ha valaki elvégzi? Az interjúból minden kiderül!

A beharangozóban már elárultuk, hogy több oktatásunkon is voltál, de kíváncsiak vagyunk, hogy kerültünk a látóteredbe?

Mikor eldöntöttem, hogy szeretnék visszamenni a bankszektorba, akkor kezdtem el az interneten keresgélni lehetőségeket; illetve utánanézni, hogy milyen jogi előírásoknak kell megfelelni adott pozíció esetében. Így kerültem kapcsolatba a Bankárképzővel, ahol először Értékpapír jogi vizsga felkészítőn vettem részt. Közben megnéztem a honlapon a többi képzést is, átolvastam, melyik lenne számomra még releváns, amely segítheti céljaim elérését.

Mik voltak azok a szempontokat, amiket figyelembe vettél a döntésed során?

Azt láttam, hogy több meghirdetett álláslehetőségnél is a felsőfokú végzettséggel egyenértékűnek fogadják el az OKJ-s FEBI bizonyítványt. Az esetemben ez volt a legfontosabb szempont, ami miatt elhatároztam, hogy elvégzem a FEBI – Szakképesített bankreferens képzést. Célom volt, hogy viszonylag rövid idő alatt hozzájussak egy olyan végzettséghez, amivel ki tudok lépni abból a munkakörből, amiben addig dolgoztam. Az is fontos volt számomra, hogy olyan tudást szerezzek, amely az elméleti ismeretek úgy adja át, hogy azokat a gyakorlatban is jól tudjam használni.

Milyennek találtad a Bankárképzőt? Gondolok itt a körülményekre, oktatókra, színvonalra?

Már az Értékpapír jogi vizsga felkészítőkor nagyon tetszett a környezet. Szép és igényes az épület, ami plusz hozzáadott érték. Az itt dolgozók és az oktatók is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak; illetve a csoporttársaimmal is hamar megtaláltuk a közös nevezőt és nagyon jól tudunk csapatban is tanulni. Sokat segítettük, motiváltuk egymást, főleg a vizsgaidőszakokban.

A Bankárképző egyik legnagyobb erőssége, hogy nagyon jó szakembereket foglalkoztat. Ez már az Értékpapír jogi vizsga felkészítőkor is megmutatkozott. Az oktatókon - Dr. Tomori Erika és Dr. Szabó Dániel - abszolút érezhető volt, hogy nem csak jó szakemberek, hanem szeretik is a hivatásukat; amit át is tudtak adni az irányunkba. Hasonlót tapasztaltam a FEBI képzés során is, ahol első ránézésre a Számvitel modul ijesztő volt, de pozitív csalódás ért. Tóth Csilla – aki a Számvitel modult oktatta – hozzáállása emberileg és szakmailag is elismerésre sméltó és ennek köszönhetően elég jól sikerült a vizsgám.

A modulok közül talán az utolsó - Pénzügyi és befektetési ismeretek – állt a legközelebb hozzám. Ezután döntöttem úgy, hogy a FEBI után jelentkezem a VAP- Vagyon, Alap, Portfólió képzésre. Az 5. modul segített eldönteni, milyen irányba szeretnék elhelyezkedni, egyszóval iránymutató volt az életemben.

Az oktatásokra és a vizsgákra biztosított tan- és segédanyagok megfelelőek voltak a felkészüléshez?

Úgy gondolom, mi egy szerencsés csoport voltunk. Hiszen tantermi oktatásban vettünk részt, de a mi konzultációink lettek rögzítve, amikhez hozzáférést is kaptunk. Ez nekem egy hatalmas segítség volt és úgy érzem, sokkal jobban fel tudtam készülni a vizsgákra.

A videóanyagok mellett pedig az online gyakorló tesztsorok is sokat adtak hozzá az eredményeim eléréséhez, amik által az elsajátított tudásomat is vissza tudtam mérni, láttam hol tartok a felkészülésben.

Milyen előnyöd származott a FEBI végzettségből adódóan?

Nagyon erős alapokat adott, amit a bankszektor összes olyan területén alkalmazni tudtam és a mai napig tudok is, amellyel munkám során kapcsolatba kerültem. Az elhelyezkedésemnél is úgy érzem, nagy előnyöm volt, hogy megszereztem a FEBI OKJ-s bizonyítványt. Több ajánlatot is kaptam, amiből tudtam választani; mivel a FEBI végzettséget szinte mindenhol elismerik és értékelik.

Lakossági hitelezéssel foglalkoztam korábban, de most befektetési területen dolgozom az Erste World-ben. Kiemelt ügyfeleknek segítek vagyontervezési és befektetési tanácsadással. Természetesen ehhez kellett a munkahelyem megszavazott bizalma, de a VAP végzettségem is megerősítette őket, amikor mellettem döntöttek.

Tapasztalt bankárképzős hallgatóként utolsó kérdésnek azt tenném fel, hogy a FEBI-t és a VAP-ot külön-külön kinek ajánlanád?

FEBI esetében mindenképpen azoknak, akiknek nincs idejük, hogy felsőfokú végzettséget szerezzenek, vagy van egy adott diplomájuk, de mélyebb ismeretek szeretnének a bankszakmáról.

A VAP képzés azok számára célszerű, akik valamilyen vagyonkezeléssel kapcsolatos pozícióban kívánnak elhelyezkedni, vagy szélesebb látókörrel szeretnének rendelkezni erről a területről is.

Amennyiben további részleteket olvasna a 2020. ősszel induló FEBI – Szakképesített bankreferens képzésről, úgy kattintson ide!

VAP - Vagyon, Alap, Portfólió képzésünk részletes leírását itt találja!

 


Ajánlott bejegyzések