Egy kiváló, pénzdíjas (2500 EUR) kutatási lehetőséget szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a SUERF (The European Money and Finance Forum) és az UniCredit Alapítvány támogatásával.

 

A kutatás témája:

Passzív vs. aktív portfóliómenedzsment: 
trendek, mozgatórugók, kockázatok

 

uni hl


A befektetések világát évtizedek óta lázban tartja a kérdés, miszerint megéri-e lemondanunk hozamunk egy részéről az aktív vagyonkezelést választva. Vagy látva, hogy a portfóliómenedzserek közül csak kevesen képesek permanensen felülteljesíteni benchmarkjukat, inkább a passzív (indexkövető) megoldásokat érdemes választani? Ezt az örök vitát erősítette fel az elmúlt években az alacsony költségű ETF-ek, újfajta megoldásokat kínáló FinTech cégek és a mesterséges intelligencia térnyerése. Mindezeken felül egy újfajta kockázat került a világ szabályozóinak látókörébe: a passzív stratégia előretörése veszélyes lehet a pénzügyi stabilitás szempontjából, mivel prociklikus módon egy irányba tereli a befektetési döntéseket.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, szívesen publikálnál a témában (és még nem múltál el 40 éves), akkor jelentkezz cikkeddel 2019. október 15-ig!


A részletekért olvasd el csatolt tájékoztatónkat.