A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

FEBI – „a képzés, ahol példaértékű hozzáállást tapasztaltam a magas színvonalú oktatás érdekében”

Mondhatni, hagyománnyá vált nálunk, hogy jelenlegi és végzett hallgatóinkkal is készítünk interjúkat. Ezzel szeretnénk résztvevői „szemüvegen” keresztül is betekintést nyújtani adott képzésünkbe.

E heti interjúnk Barkaszi Péterrel készült, aki idén ősszel sikeresen elvégezte a FEBI – OKJ-s Szakképesített bankreferens programunkat, amire a meglévő formában még decemberig lehet regisztrálni!
(Ahogy korábban jeleztük, 2021-ben átalakításra kerül a teljes OKJ rendszer.)

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy pénzügyi területen szeretnél elhelyezkedni?

Közgazdasági szakközépiskolába jártam, így már 14 éves koromtól elkezdtem megismeri a pénzügyi vonalat, de akkor még nem voltam meggyőződve arról, hogy ezen a területen fogok dolgozni. Sőt! Abban az időben sportoló voltam és érettségi után sportmenedzser szakon folytattam a felsőfokú tanulmányaimat, ahol a kurzusaim között közgazdasági tantárgy is volt. Az előtanulmányaimnak köszönhetően már rendelkeztem egy bizonyos szintű tudással, amire építhettem a főiskolán megszerzett információkat. Ekkor döntöttem el, hogy a banki szférában szeretnék elhelyezkedni.           


Hogy került előtérbe a Bankárképző, illetve a FEBI – OKJ-s Szakképesített bankreferens képzés?

A FEBI programról volt kollégáimtól hallottam először, amikor is vezetői kiválasztáson vettem részt és kiderült, hogy az adott pozíció betöltéséhez gazdasági felsőfokú végzettségre, vagy konkrétan a FEBI OKJ-s bizonyítványra van szükség.   

Mérlegeltem és a Bankárképző programja mellett döntöttem. Hiszen a korábbi visszajelzések is meggyőztek, miszerint nagyon jó módszereket alkalmaznak a bankárképzős oktatók és így még könnyebben megszerezhetjük azt a tudást, ami a további munkánk során előnyt fog jelenteni számunkra.      Illetve, nem utolsó sorban mégiscsak 1év alatt meg tudtam szerezni a bizonyítványt az egyetem 3 éves tanulmányi idejével szemben.

Persze, az 1 év alatt többször éreztem, hogy a tanulás és vizsgák miatt szorított az idő. Amin sokat segített és abszolút pozitívként éltem meg, hogy az interaktív oktatások során az elméletek mellett a gyakorlati dolgok is előtérbe kerültek, így az érdeklődésemet és a figyelmemet is végig fenntartotta az adott oktató.        


Mik voltak azok a tényezők, amik nagyban segítették a tanulmányaidat?

Nekem leginkább az segítette, hogy jóval a konzultáció előtt már minden tananyagot elértem, ami az adott modulhoz kellett. Így rendesen fel tudtam készülni a soron következő oktatásra. Külön nagy segítséget jelentettek az online gyakorló tesztek, amik visszajelzést adtak a tudásomat illetően, illetve, magyarázatot is kaptam – még számolós feladatoknál is -, ha rossz megoldást jelöltem be; így jobban rögzült bennem a helyes válasz.

Persze, magában a teszt megoldása kevés lett volna, ha a tankönyveket nem olvasom el és a videókat sem nézem meg; de a három együtt már biztos siker volt. Emellett az oktatók hozzáállása is szimpatikus volt, ami ugyancsak a mi javunkat szolgálta. Például a középiskolában, de még a főiskolán sem szerettem a Számvitelt, de ez a bankárképzős oktatónak – Tóth Csillának – köszönthetően megváltozott. Csilla nagyon részletesen, átláthatóan magyarázta el az addig „félelmetesnek” vélt tananyagot, és mondhatni, megtört a jég.


Sajnos a képzésetek felénél közbeszólt a pandémia, így a továbbiakban a személyes megjelenést igénylő konzultációkat online formában biztosítottuk számotokra. Ezt előnyként vagy hátrányként élted meg? Illetve, mit tapasztaltál az oktatás során?

Kiemelném a Bankárképző reagálását a váratlan helyzetre, amit csillagos ötösre értékelek. Mind az oktatás, mind a vizsgáztatás teljesen zavartalanul és flottul működött. Nagyon jó volt, hogy otthonról, videókonferencia keretén belül – a megszokott interaktív módon – tanulhattunk. Példaértékű hozzáállást tapasztaltam a zökkenőmentes, magas színvonalú oktatás érdekében.


Mit üzennél a jövőbeli hallgatóink számára, akik gondolkodnak a képzés elvégzésén?

Vágjanak bele!      

Mint, ahogy az interjú elején említettem, egy magasabb pozíció pályázása miatt kezdtem el a FEBI képzést. Azonban idővel úgy alakult, hogy ugyanezt az állást egy másik banknál fogom betölteni, amiben a kapott tudás és az OKJ-s bizonyítvány is nagy előnyt jelentett.

Ezen kívül a képzés teljesítése és az OKJ-s bizonyítvány megszerzése önbizalmat ad az embernek, ami akár a munkavégzés során is erőt ad egy-egy nehezebb helyzetben, vagy álláspályázat esetén, mint például az esetemben is. Szóval mindenkit csak buzdítani tudok, mert megéri tanulni!

Amennyiben további részleteket olvasna a 2020. decemberben induló FEBI – Szakképesített bankreferens képzésről, úgy kattintson ide!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image